Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja
Aktivnosti i istraživanja

Arhiva aktivnosti:
| 2018. | 2017. | 2016. | 2015. | 2014. | 2013. | 2012. | 2011. | 2010. | 2009. | 2008. | 2007. | 2006. |

2017. godina

Sudjelovanje na stručnim i znanstvenim skupovima

 1. Aktivno sudjelovanje na okruglom stolu u Osijeku
  U srijedu 25. siječnja 2017. godine u Osijeku je u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka održan stručni skup (okrugli stol) dionika u projektu „Prevencija po mjeri mladih“. Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije prvi je partner u ovome projektu dok je nositelj projekta Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka.
  Na stručnom skupu namijenjenom odgajateljima domova za djecu i mlade iz Osijeka i Zagreba, ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kao predavači su sudjelovali ravnatelj prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus koji je održao predavanje „Droge-pogled iz drugog kuta“, profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja koji je održao predavanje „Slobodno vrijeme mladih“ i Tomislav Šokec, medicinski tehničar u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja.
  Ovaj stručni skup u formi okruglog stola održan je u Srednjoškolskom đačkom domu u Osijeku kao edukacija odgajatelja i volontera nakon čega je uslijedila rasprava sudionika o sredstvima ovisnosti te važnosti socijalnih vještina i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena u prevenciji ovisničkih ponašanja.
  Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije uključivanje u projekte izvan Virovitičko-podravske županije priznanje je za stručnost i rezultate u radu. Kvalitetan rad stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije očito je vrlo prepoznat pa će na ovaj način biti dostupan i korisnicima izvan granica naše županije.

 2. Sudjelovanje na sastanku Radne skupine stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu
  Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije imenovan je 2016. godine u Radnu skupinu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za izradu mjera zdravstvene zaštite za djelatnost mentalnog zdravlja te izradu prijedloga mreže i timova pri županijskim zavodima za javno zdravstvo. Radna skupina nastavila je i u 2017. godini s radom na sastanku koji je održan 10. veljače 2017. godine u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu.

 3. Sudjelovanje na Psihošpanciru u Varaždinu
  Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije nazočio je Psihošpanciru u Varaždinu 18. veljače 2017. godine.
  Psihošpancir je stručni skup psihologa koji organizira Društvo psihologa Varaždin povodom Tjedna psihologije u Hrvatskoj i koji okuplja veliki broj psihologa koji na skupu razmjenjuju profesionalna i stručna iskustva iz svojega rada.

 4. Sudjelovanje na Konferenciji o mentalnom zdravlju u Zagrebu
  U Zagrebu je 9.-10. ožujka 2017. godine održana Međunarodna konferencija o zaštiti mentalnog zdravlja u zajednici "Klijent u središtu" (International Conference on Mental Health Care in the Community “Client in the Centre”) na kojoj je nazočio i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

 5. Aktivno sudjelovanje u edukaciji o međusektorskoj suradnji u Virovitici
  Nakon što je Stručna radna skupina za protokoliranje međusektorske suradnje Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije usuglasila Protokol međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji, Protokol je predstavljen javnosti na Svjetski dan zdravlja, u petak 7. travnja 2017. godine na edukaciji koja tim povodom održana u gradskoj vijećnici Grada Virovitice s početkom u 10.30 sati. Ova je edukacija aktivnost u okviru projekta „Protokoliranje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“ kojega financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, a provodi Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Ujedno je i prilog obilježavanju Svjetskoga dana zdravlja (7. travnja).
  Na ovoj su edukaciji govorili urednici Protokola prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, profesor Siniša Brlas i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped., zatim članovi Stručne radne skupine koji su i autori pojedinih dijelova Protokola te stručni recenzent prof. dr. sc. Josip Burušić. Sudionike je pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.
  Kao uvod u edukaciju poslužilo je javno predstavljanje posebno prilagođenog sobnog bicikla u okviru mikro-projekta pod nazivom „Pedal4ePower“. Ovaj bicikl, osim što je poticaj zdravlju jer potiče na kretanje, ujedno je i punjač za mobitele. Okretanjem pedala na biciklu proizvodi se dovoljno struje da se napuni mobitel. Bicikl-punjač dostupan je svim građanima Virovitice jer je postavljen u prolazu Palače Pejačević ispod gradske uprave. Bicikl-punjač za korištenje građanima Virovitice i njihovim gostima u rad je pustio gradonačelnik Ivica Kirin. Ova je aktivnost ujedno i primjer dobre međusektorske suradnje zdravstvenog sustava (Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije donirao je bicikl), odgojno obrazovnog sustava (bicikl su prilagodili učenici Tehničke škole Virovitica) i lokalne uprave (Grad Virovitica osigurao je prostor za besplatno korištenje bicikla-punjača). Podsjetimo, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koncem 2016. godine započeo je provedbu aktivnosti unutar projekta „Protokoliranje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“. Projekt ima za glavni cilj osnaživanje međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti među dionicima u Virovitičko-podravskoj županiji kroz izradu proširenog oblika Protokola međusektorske suradnje koji je prvu inačicu dobio još 2007. godine. Stoga je formirana Stručna radna skupina koja je pri Zavodu za javno zdravstvo od početka 2017. godine radila na izradi Protokola međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji, prvoga takve vrste u Republici Hrvatskoj.
  Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i na ovaj je način pokazao kako su njegovi stručnjaci sposobni osmisliti i provoditi i najzahtjevnije aktivnosti kroz vrlo složenu mrežu međusektorske suradnje.

 6. Aktivno sudjelovanje u edukaciji za škole o Protokolu međusektorske suradnje
  Nakon što je Stručna radna skupina za protokoliranje međusektorske suradnje Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije usuglasila Protokol međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji, a Protokol predstavljen javnosti na Svjetski dan zdravlja, u petak 7. travnja 2017. godine na edukaciji koja tim povodom održana u gradskoj vijećnici Grada Virovitice, u utorak 11. travnja 2017. godine Protokol je predstavljen i ravnateljima škola i voditeljima Školskih preventivnih programa na edukaciji koja je održana u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije. Ova je edukacija nastavak aktivnosti u okviru projekta „Protokoliranje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“ kojega financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, a provodi Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Projekt ima za glavni cilj osnaživanje međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti među dionicima u Virovitičko-podravskoj županiji kroz izradu proširenog oblika Protokola međusektorske suradnje koji je prvu inačicu dobio još 2007. godine. Stoga je formirana Stručna radna skupina koja je pri Zavodu za javno zdravstvo od početka 2017. godine radila na izradi Protokola međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji, prvoga takve vrste u Republici Hrvatskoj. Na ovoj su edukaciji govorili urednici Protokola prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, profesor Siniša Brlas i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped. te članica Stručne radne skupine zadužena za područje odgoja i obrazovanja Marija Lenart, prof. ped..
  Ova je aktivnost ujedno i primjer dobre i sustavne međusektorske suradnje zdravstvenog sustava i sustava odgoja i obrazovanja, a suradnja je i temeljna ideja cijeloga projekta koji potencira međusektorsko umrežavanje. Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije ponovno pokazuje kako je sposoban koordinirati vrlo složenu mrežu međusektorske suradnje u području prevencije i zaštite zdravlja ljudi na cjelokupnom području Virovitičko-podravske županije.

 7. Aktivno sudjelovanje na Kongresu preventivne medicine u Opatiji
  Od 25. do 27. svibnja 2017. godine u Opatiji je održan prvi Hrvatski kongres preventivne medicine zavoda za javno zdravstvo. Na Kongresu je aktivno sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije predstavljanjem Protokola međusektorske suradnje u prevenciji I suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji i promocijom novoga izdanja Terminološkog opisnog rječnika ovisnosti kojega je on autor.

 8. Aktivno sudjelovanje u edukaciji stručnih suradnika iz učeničkih domova u Republici Hrvatskoj
  U petak 09. lipnja 2017. godine u Učeničkom domu Marije Jambrišak u Zagrebu održan je državni stručni skup (stručno vijeće) stručnih suradnika učeničkih domova u Republici Hrvatskoj na kojemu su kao predavači ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije gostovali profesor psihologije Siniša Brlas i prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus. Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja održao je predavanje pod nazivom „Važnost organizacije slobodnog vremena mladih za njihov psihosocijalni rast i razvoj“, ravnatelj Zavoda prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus održao je predavanje „Droge-pogled iz drugog kuta“, dok je Tomislav Šokec, medicinski tehničar u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja demonstrirao uređaj za mjerenje razine ugljučnog monoksida u izdahu.
  Ovaj je državni stručni skup dio redovitog stručnog usavršavanja stručnih suradnika učeničkih domova u Republici Hrvatskoj, a stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije pozvani su gostovati u ovoj edukaciji zbog dosadašnjih rezultata u provedbi preventivnih aktivnosti među mladima u Virovitičko-podravskoj županiji. Pokazatelj je to kako su iskustva dobre prakse koja nastaju u Virovitičko-podravskoj županiji jedinstvena i kao takva prepoznata, a itekako su primjenjiva i u ostatku Republike Hrvatske.

 9. Sudjelovanje u edukaciji o podršci žrtvama i svjedocima kaznenih djela
  U srijedu 14. lipnja 2017. godine u prostorijama Županijskog suda u Osijeku održana je regionalna edukacija stručnjaka županijskih zavoda za javno zdravstvo i centara za psihosocijalnu pomoć o sustavu podrške žrtvama i svjedocima u kaznenim i prekršajnim predmetima. Na ovoj je edukaciji sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

 10. Sudjelovanje na tečaju trajne izobrazbe
  U subotu 16. rujna 2017. godine na Medicinskom fakultetu u Osijeku održan je tečaj trajne izobrazbe na kojemu je nazočio i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
 11. Sudjelovanje na stručnom skupu o evaluaciji Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga
  U srijedu 27. rujna 2017. godine u Zagrebu je održan stručni skup na kojemu je predstavljeno Izvješće o rezultatima evaluacije Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga za razdoblje od 2012. do 2017. godine. Skup je organizirao Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske. Ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije na skupu je nazočio profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
 12. Aktivno sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji u Zagrebu
  Od 20. do 21. listopada 2017. godine u Zagrebu je održana Treća međunarodna konferencija pod nazivom „Obitelj i škola: ključ slobode od ovisnosti“. Konferencija je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji Udruge „U ime obitelji“.
  Kao pozvani predavač predavanje i radionicu na Konferenciji održao je profesor psihologije Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Profesor Brlas sudionicima je održao predavanje pod nazivom „Važnost organizacije slobodnog vremena mladih za njihov psihosocijalni rast i razvoj“ te radionicu pod nazivom „Izlasci i alkohol“ kojom prilikom je sudionike upoznao s iskustvom dobre prakse u pomoći mladima u organizaciji slobodnog vremena u Virovitičko-podravskoj županiji.
  Cilj je Konferencije bio roditeljima, nastavnicima i odgojiteljima, predstavnicima udruga i zainteresiranim građanima pružiti praktične savjete za prepoznavanje, prevenciju i sprječavanje problema ovisnosti kod djece i mladih. Želja je organizatora bila da domaći i inozemni stručnjaci i praktičari sudionicima predstave konkretne mjere protiv različitih vrsta ovisnosti – o alkoholu, drogi, pornografiji, video-igrama, mobitelima, kocki itd., te da sudionici kroz predavanja i radionice čuju najbolje primjere prakse u školama i obiteljima, iskustva roditelja i nastavnika, kao i preporuke stručnjaka kako prepoznati i suzbijati ovisnost.
  Profesor Siniša Brlas pozvan je gostovati na ovoj Konferenciji zbog njegovih dosadašnjih rezultata u provedbi preventivnih aktivnosti među mladima u Virovitičko-podravskoj županiji. Pokazatelj je to kako su iskustva dobre prakse koja nastaju u Virovitičko-podravskoj županiji jedinstvena i kao takva prepoznata, a itekako su primjenjiva i u ostatku Republike Hrvatske, pa i izvan nje.
 13. Sudjelovanje u edukaciji stručnih suradnika i odgajatelja učeničkih domova u Republici Hrvatskoj održanoj u Zagrebu
  U petak 27. listopada 2017. godine u Učeničkom domu Marije Jambrišak u Zagrebu održan je državni stručni skup (stručno vijeće) stručnih suradnika učeničkih domova u Republici Hrvatskoj na kojemu su kao predavači bili profesor psihologije Siniša Brlas (ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije) i Ivana Martinušić, mag. psych. (ispred Opće bolnice Virovitica).
  Tema skupa bila je suzbijanje ispitne tjeskobe. Ispitna tjeskoba može biti ozbiljna prepreka na putu ostvarenja obrazovnih ciljeva i stoga je potencijalna opasnost za mentalno zdravlje učenika i studenata. Učenicima i studentima nije poželjno da su izloženi visokoj razini ispitne tjeskobe jer ona nije dobra prognoza za njihov uspjeh u ispitnim situacijama. Stoga su psiholozi Siniša Brlas i Ivana Martinušić osmislili vodič „Kako prevladati ispitnu tjeskobu“ kako bi pomogli učenicima i studentima osvijestiti važnost razvijanja tolerancije na stres i frustraciju u pripremanju za polaganje ispita i poučili ih navikama i vještinama koje im u tome mogu pomoći. Vodič je koncipiran tako da nakon uvodnog pojašnjenja temeljnih pojmova učenike i studente u koracima vodi ka ublažavanju tjeskobe za vrijeme učenja, pred ispit te za vrijeme ispita. Radi se o nizu praktičnih i međusobno logički povezanih savjeta kojima je cilj očuvanje mentalnog zdravlja učenika i studenata u stresnim i frustrirajućim ispitnim situacijama. Na ovome skupu sudionici su u radionicama uz pomoć autora izradili instrumente za mjerenje ispitne tjeskobe, a koji će biti primijenjeni u svim učeničkim domovima u državi kako bi se dobile što preciznije informacije o tome na koji način naši učenici doživljavaju ispitne situacije.
  Ovaj je državni stručni skup dio redovitog stručnog usavršavanja stručnih suradnika i odgajatelja učeničkih domova u Republici Hrvatskoj, a stručnjaci iz Virovitičko-podravske županije pozvani su gostovati u ovoj edukaciji zbog dosadašnjih rezultata u provedbi preventivnih aktivnosti među mladima u Virovitičko-podravskoj županiji. Pokazatelj je to kako su iskustva dobre prakse koja nastaju u Virovitičko-podravskoj županiji jedinstvena i kao takva prepoznata, a itekako su primjenjiva i u ostatku Republike Hrvatske.
 14. Sudjelovanje u stručnoj raspravi u Osijeku
  U petak 10. studenog 2017. godine u Osijeku je održana Stručna tematska rasprava iz područja suzbijanja zlouporabe droga na kojoj je ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije sudjelovao profesor psihologije Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
 15. Predavanje i tribina za studente povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti
  U srijedu 15. studenog 2017. godine u Studentskom domu Virovitica s početkom u 19 sati održani su stručno predavanje i radionica za studente. Predavanje pod nazivom “Osobine ličnosti i motivacija za uzimanje marihuane i “novih droga” kod studenata” održala je Ivana Hlupić, mag. psych., a potom je održana i radionica s tri panel-rasprave: rezultati istraživanja među studentima VŠMTI (uvodničar prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus), slobodno vrijeme studenata-postoje li rizici (uvodničarka mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.) i ispitna tjeskoba-suzbija li se na ispravan način (uvodničar profesor psihologije Siniša Brlas). U raspravi je sudjelovalo više desetaka studenata smještenih u Studentskom domu Virovitica. Ovu su aktivnost zajednički organizirali Studentski dom Virovitica, Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije s ciljem prevencije rizika za mentalno i opće zdravlje studenata, a povodom početka obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca.
  Ovaj skup primjer je i odlične međusektorske suradnje u Virovitičko-podravskoj županiji u području prevencije ovisnosti i ostalih rizičnih ponašanja te proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju.
 16. Sudjelovanje na simpoziju i sastanku službi u Zagrebu
  U srijedu 29. studenog 2017. godine u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu održan je simpozij o ovisnostima, a potom i sastanak službi za ovisnosti i mentalno zdravlje županijskih zavoda za javno zdravstvo. Na ovome simpoziju i sastanku ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije nazočio je profesor psihologije Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
 17. Sudjelovanje na supervizijskom sastanku u Požegi
  Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u srijedu 06. prosinca 2017. godine u prostoru Probacijskog ureda u Požegi održan je redoviti supervizijski sastanak vezano uz rad s ovisnicima o drogama i međusektorskoj suradnji u provedbi mjera liječenja. Na ovome sastanku ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije nazočio je profesor psihologije Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
 18. Sudjelovanje na međunarodnom stručnom skupu u Zagrebu
  U Zagrebu je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 07. i 08. prosinca 2017. godine održan Prvi međunarodni znanstveno-stručni skup Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta pod nazivom „Zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji“.
  Na ovome važnom međunarodnom skupu aktivno je sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Profesor Brlas na ovome je skupu, prvome takve vrste u našoj zemlji, predstavio svoju knjigu „Pomaže li religioznost mentalnom zdravlju mladih“ u kojoj se on kao autor originalnim i jedinstvenim pristupom temeljenim na vlastitim istraživanjima bavi specifičnom temom u okviru proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju mladih.
  Ovo je stručno sudjelovanje profesora Siniše Brlasa još jedan u nizu pokazatelja kako stručnjaci iz Virovitičko-podravske županije ponovno, često i prije ostalih, pokazuju stručni i znanstveni interes za teme koje su od općega interesa te na temelju toga poduzimaju aktivnosti usmjerene skrbi o zdravlju ljudi, a osobito mladih.
Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 71 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
 • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
 • OIB: 76860791838
 • tel: +38533727031
 • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije