Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja
Novosti/Članci:

13.02.2012

Suradnja s Glazbenom školom Jan Vlašimsky Virovitica na prevenciji i suzbijanju pušenja

Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica uključila je u svoje školsko Povjerenstvo za promicanje spoznaje o štetnosti uporabe duhanskih proizvoda na zdravlje i profesora Sinišu Brlasa, psihologa u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Odmah po formiranju Povjerenstva započete su aktivnosti na prevenciji i suzbijanju pušenja, kako među učenicima tako i među nastavnicima škole. Prva aktivnost bila je izrada tematskog plakata pod nazivom „Kako se ne izgubiti u duhanskome dimu“. Načinjene su dvije inačice plakata koji će biti istaknut u školskim prostorima. Također je izrađen i letak istoga sadržaja kao i plakat koji će biti podijeljen učenicima i nastavnicima. Cilj je ovih aktivnosti specifično educirati ciljane skupine o štetnosti pušenja duhanskih proizvoda i potaknuti osvješćivanje potrebe zdravoga življenja (uključujući i prestanak pušenja onih koji puše) ali i informirati o zakonskim ograničenjima (zabranama) pušenja duhanskih proizvoda u prostoru škola.

Primjer je ovo kako se višegodišnja dobra suradnja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije s odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji može proširiti i tako nanovo učiniti kvalitativan pomak u prevenciji i suzbijanju rizičnih ponašanja, osobito među djecom i mladima.

profesor psihologije Siniša Brlas

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 71 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije