Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja
Novosti/Članci:

16.03.2012

Evaluacija višegodišnjeg rada Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja od strane korisnika (klijenata)

Program savjetodavnog rada u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije sustavna je aktivnost koja kao programsku sastavnicu uključuje i evaluaciju provedenih stručnih postupaka. Korisnici usluga odnosno klijenti po završetku programiranih aktivnosti, a u skladu s Okvirnim programom savjetodavnog rada ispunjavaju evaluacijski listić. Svrha ovakve evaluacije jest prikupljanje povratnih informacija od korisnika usluga o njihovom zadovoljstvu uslugom, a kako bi se nakon provedene (samo)analize uvele možebitne izmjene i dopune s ciljem bolje prilagodbe načina rada potrebama korisnika. Dakle, radi se o jednoj konzistentnoj i sustavno provođenoj metodi koja je ispravljački mehanizam u stručnome radu.

Evaluacija programa rada provedena je za proteklo petogodišnje razdoblje (od 2007. do 2011. godine) odnosno za razdoblje od kada je stručni tim profesionaliziran (01. siječnja 2007. godine).

Rezultati ove evaluacije pokazuju da su korisnici iznimno zadovoljni načinom rada u Djelatnosti, osobito s komunikacijom s članovima stručnoga tima, te kako smatraju da im je dolaženje na savjetodavne razgovore u velikoj većini slučajeva pomoglo u rješavanju problema zbog kojega su došli i kako bi rado i ostalima koji imaju problem sličan njihovom svakako preporučili javljanje u Djelatnost. Rezultati ove evaluacije vrlo su konzistentni rezultatima evaluacije provedene 2007. godine što ukazuje i na konzistentnost u pristupu radu s ljudima i na kvalitetu stručnih postupaka koji se provode u Djelatnosti.

profesor psihologije Siniša Brlas

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 72 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije