Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja
Novosti/Članci:

12.11.2012

Aktivno sudjelovanje na 20. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa

Od 07. do 10. studenog 2012. godine u Dubrovniku je održana 20. godišnja konferencija hrvatskih psihologa s glavnom temom „Psihološki aspekti suvremene obitelji, braka i partnerstva”.

Na Konferenciji je promovirana nova publikacija u izdanju Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko - podravske županije „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; priručnik za psihološku djelatnost u zaštiti i promicanju mentalnog zdravlja“. Promocija je održana u petak, 09. studenog 2012. godine. U knjizi je zastupljeno 47 autora. Tri su urednika, a među njima je i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji je ujedno i autor dvaju tekstova u knjizi. Izdavač knjige je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Treća je to u nizu publikacija unutar projekta „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“. Ovoj su knjizi prethodile publikacije „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ (2010.) pripremljena s namjerom da posluži kao polazište za raspravu o kapacitetima psihologije za djelotvorne intervencije u području zaštite i unaprjeđenja mentalnog zdravlja i prevencije problema mentalnog zdravlja, te publikacija „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; prijedlog smjernica za psihološku djelatnost u zaštiti i promicanju mentalnog zdravlja“ (2011.) u kojoj su operacionalizirane i definirane aktivnosti i poslovi kojima psiholozi mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva, odnosno učinkovitosti i uspješnosti mjera djelovanja definiranih u prioritetnim područjima Nacionalne strategije. Na promociji su govorili urednici knjige, ravnatelj Zavoda prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus (koji je i autor jednoga od tekstova u knjizi te je i moderirao tijek promocije) te predsjednik Hrvatske psihološke komore Hrvoje Gligora. Nakon promocije uslijedio je okrugli stol na temu mentalnog zdravlja uz sudjelovanje većega broja istaknutih hrvatskih stručnjaka koji skrbe o mentalnom zdravlju.

Osim ove promocije na konferenciji je profesor Siniša Brlas aktivno sudjelovao i posterom pod nazivom „Psihopatologija obitelji ovisnika; ovisnost o ovisniku (codependency syndrome)”.

profesor psihologije Siniša Brlas

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 71 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije