Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja
Novosti/Članci:

11.11.2019

Provedena edukacija voditelja školskih preventivnih programa u okviru projekta "Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti"

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije nastavlja s aktivnostima u okviru projekta pod nazivom „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti“ koji se u Virovitičko-podravskoj županiji provodi u 2018. i 2019. godini, a financira ga Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Partner Zavodu u ovome projektu je Udruga za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije „Veranda“, dok su suradnici u projektu savjeti mladih te odgojno-obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji.

Cilj je projekta osnaživanje samozaštitnih kapaciteta mladih u Virovitičko-podravskoj županiji, osobito u prevenciji ovisnosti te afirmacija njihova zdravlja po načelu „mladi educiraju mlade“. Stoga su koncem 2018. godine educirani edukatori iz savjeta mladih koji su potom u prvom dijelu 2019. godine provodili preventivne aktivnosti među mladima u našoj županiji. U aktualnoj fazi provedbe projekta provodi se sada i edukacija voditelja školskih preventivnih programa kako bi svi oni u nastavku projektnih aktivnosti planiranih za provedbu u sljedećim godinama sinergijskim djelovanjem postigli što bolje učinke u prevenciji rizičnih ponašanja među mladima.

Slijedom toga je u petak 08. studenoga 2019. godine u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održana edukacija voditelja školskih preventivnih programa u Virovitičko-podravskoj županiji. Edukaciju su proveli stručnjaci koji se bave rizičnim ponašanjima mladih, a osobito se ističu izlaganja stručnjaka s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu. Ovom su edukacijom voditelji školskih preventivnih programa u našoj županiji dodatno osnaženi za djelotvorne intervencije u području prevencije rizičnih ponašanja, a osobito ovisnosti kod mladih.

Opisano pokazuje kako se ustrajnim naporima u prevenciji kroz suradnju različitih dionika mogu osmisliti i provesti kvalitetne i inovativne preventivne aktivnosti usmjerene zaštiti zdravlja.

Voditelj projekta
Siniša Brlas, prof.

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 71 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije