Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja
Novosti/Članci:

30.10.2020

Supervizija u projektu „Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača“ kao doprinos kvaliteti preventivnih aktivnosti

Educirani timovi edukatora Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije tijekom jeseni 2020. godine provode edukacije učenika u školama u Virovitičko-podravskoj županiji u okviru projekta „Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača“. Timove edukatora čine voditelji i voditeljice školskih preventivnih programa u svakoj pojedinoj školi, članice Udruge Veranda koja je partner Zavodu u ovome projektu i članovi i članice savjeta mladih. Timovi u svakoj pojedinoj školi prilagođavaju oblike rada učenicima, pa se tako provode vrlo raznolike aktivnosti poput predavanja, radionica, diskusija, pa i odgovarajući oblici aktivnosti na daljinu prilagođeni aktualnoj pandemiji koronavirusa.

Superviziju aktivnosti po školama provode stručnjaci Zavoda. Supervizija je oblik podrške i pomoći stručnjacima koji u školama provode preventivne aktivnosti među djecom i mladima. Zavod kao provoditelj ovoga projekta osigurava stručnu podršku i pomoć koja je u funkciji zaštite mentalnog zdravlja, afirmacije i poboljšanja profesionalnih kompetencija provoditelja neposrednih aktivnosti među mladima te u konačnici poboljšanja kvalitete usluge koja se pruža mladima.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije ovaj je projekt uskladio s Europskim standardima kvalitete u provedbi preventivnih aktivnosti među djecom i mladima te je tako postavio i nove standarde u praćenju kvalitete preventivnih aktivnosti u području prevenciji i suzbijanju ovisnosti.

Voditelj projekta
Siniša Brlas, prof.

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 76 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije