Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja
Novosti/Članci:

21.10.2021

Održana edukacija edukatora u okviru preventivnog programa "Kako ne utopiti mladost u alkoholu"

U srijedu 20. listopada 2021. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Virovitica održana je edukacija edukatora koji će provoditi preventivne aktivnosti među mladima u Virovitičko-podravskoj županiji u okviru preventivnog programa pod nazivom „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“.

Program će se u našoj županiji provoditi tijekom tri godine (2021.-2023.), a cilj mu je osnažiti samozaštitne kapacitete učenika u odgojno-obrazovnim ustanovama i ostalih mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmaciji zdravlja osvješćivanjem rizika od pijenja alkoholnih pića. Također će biti osnažena i međusektorska suradnja u prevenciji i suzbijanju ovisnosti i rizičnih ponašanja mladih. Sustavom praćenja procesa i ishoda vodit će se računa o tome da sve aktivnosti budu učinkovite i da mladi i zajednica od programa imaju maksimalne koristi za zdravlje i sigurnost u prometu.

Nositelj ovoga programa je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji će aktivnosti provoditi u suradnji s partnerima (udruženjima klubova liječenih alkoholičara Virovitica i Slatina) i suradnicima (odgojno-obrazovnim ustanovama, policijom i stručnjacima pojedincima). Temelj aktivnosti je specifična edukacija mladih o prednostima nepijenja i rizicima pijenja alkohola na zdravlje.

Edukacija edukatora (a to su partneri i suradnici u provedbi programa) organizirana je kako bi se educirani edukatori uspješno nosili sa izazovima edukacije koju će provoditi među mladima i kako bi stekli odgovarajuća znanja o temi vezanoj uz rizike pijenja alkohola. Stoga su angažirani vodeći domaći stručnjaci iz područja rizičnih ponašanja mladih, sigurnosti u prometu i prevencije ovisnosti koji su bili predavači na ovoj edukaciji.

Program „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ osmislili su stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, financiran je od strane Ministarstva zdravstva, a usklađen je s Europskim standardima kvalitete u provedbi preventivnih aktivnosti među djecom i mladima te ima visoke standarde u prevenciji i suzbijanju ovisnosti.

Voditelj programa
Siniša Brlas, prof.

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 78 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije