Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja
Novosti/Članci:

18.12.2021

Prevencija vršnjačkog nasilja u školama kao važna sastavnica u borbi protiv ovisnosti

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije već godinama održava radionice o suzbijanju vršnjačkog nasilja ciljano usmjerene učenicima osnovnih škola. Na ovaj se način učenicima nastoji pomoći osvijestiti rizike koji proizlaze iz vršnjačkog nasilja kao vrlo izraženog oblika rizičnog ponašanja mladih, a u širem kontekstu skrbi o mentalnom zdravlju mladih.

Radionice su interaktivne i učenici su aktivni sudionici radionica, a kao pomoćno sredstvo koristi se i vodič „Kroz život bez nasilja; deset protunasilnih poruka“ kojega je izdavač Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Zašto je prevencija vršnjačkog nasilja ustvari i prevencija ovisnosti? Stoga što vršnjačko nasilje mlade dovodi u stanje tjeskobe i stresa koji su osobiti izazov njihovom mentalnom zdravlju, a ponekad mladi izlaz iz ovoga problema pogrešno pokušavaju tražiti u zloupotrebi različitih sredstava ovisnosti (droge, alkohola i sličnih). Stoga je ulaganje u prevenciju i suzbijanje vršnjačkog nasilja posredno i ulaganje u prevenciju ovisnosti i oblik je skrbi o mentalnom zdravlju mladih.

U petak 17. prosinca 2021. godine, po završetku Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u Osnovnoj školi „August Cesarec“ Špišić Bukovica održane su radionice o vršnjačkom nasilju za učenike petog i šestog razreda. Radionice je proveo profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 80 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije