Djelatnost za javno zdravstvo
Novosti/Članci:

19.10.2021

Sudjelovanje u javnozdravstvenoj obrazovnoj emisiji Radio Marije

Prošli četvrtak voditelj Djelatnosti javnog zdravstva Miodrag Beneš ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko podravske županije sudjelovao je u emisiji Radio Marije na temu vodećih javnozdravstvenih problema u Županiji i Hrvatskoj.

Razgovaralo se o projektima koje Djelatnost javnog zdravstva provodi, zašto su ti projekti važni i kako su organizirani. Prva tema je bila o javnozdravstvenom problemu samoubojstava te trendovima i uzrocima. Naglašeni su vodeći uzroci smrti u Virovitičko Podravskoj županiji odnosno kardiovaskularne bolesti te njihovi vodeći uzroci: pušenje, alkohol, tlak, kolesterol, masnoće, šećerna bolest, ne kretanje. Pričalo se o raku, najčešćim karcinomima u županiji te prevenciji raka kroz nacionalne preventivne programe. Objasnili su se različiti uzroci nastanka pojedinih vrsta raka (među ostalim pušenje kao glavni uzrok raka pluća i HPV kao raka vrata maternice).

Na kraju emisije posebna pozornost se je obratila pretilosti te šećernoj bolesti kao jedome od vodećih javnozdravstvenih problema te važnosti praćenja svoje tjelesne težine i šećera u krvi. Ovakve javnozdravstvene emisije imaju veliku važnost edukacije i prosvjećivanja slušatelja svih populacija.

Zahvaljujemo se Radio Mariji na pozivu i nadamo da će i ostale udruge, organizacije te institucije surađivati s djelatnosti u javnozdravstvenom prosvjećivanju.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 133 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije