Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
Novosti - 2018. godina

02.07.2018
OBAVIJEST - Raspored izdavanje potvrda školskog liječnika za upis u srednju školu

U AMBULANTI ŠKOLSKE MEDICINE VIROVITICA

  • 13.07.2018. (petak)
  • 17.07.2018. (utorak)
  • 19.07.2018. (četvrtak)

U AMBULANTI ŠKOLSKE MEDICINE SLATINA

  • 12.07.2018. (četvrtak)
  • 16.07.2018. (ponedjeljak)
  • 18.07.2018. (srijeda)

Obavezno provjeriti JEDINSTVENI POPIS ZDRAVSTVENIH ZAHTJEVA gdje se mogu vidjeti točan naziv usmjerenja, zdravstvenih zahtjeva i potreban dokument (potvrda liječnika školske medicine, medicine rada ili obiteljski liječnik) za prijavu i upis!


Opširnije

28.06.2018
Svečanost obilježavanja 40 godina Registra liječenih ovisnika
U utorak 26. lipnja 2018. godine u Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske u Zagrebu održan je svečani skup povodom obilježavanja 40 godina Registra liječenih ovisnika u Republici Hrvatskoj te ujedno i povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Svečanosti je nazočio i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
Opširnije

27.06.2018
„Živjeti zdravo“ - 30.06.2018. (subota), 10.00 sati, Slatina
Dana 30. lipnja 2018. godine, u vremenskom periodu od 10:00 do 13:00 sati, na području grada Slatine održavati će se dvije aktivnost Nacionalnog programa 'Živjeti zdravo', pod nazivom 'Hodanjem do zdravlja' i 'Volonteri u parku'.
Nositelji provedbe Nacionalnog programa su Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a provoditelji na području Virovitičko-podravske županije su: Zavodi za javno zdravstvo 'Sveti Rok' VPŽ kao glavni koordinator, te nevladine organizacije i udruge civilnog društva na području grada Slatine.
Iako je hodanje najpopularnija aktivnosti ono je ipak u padu. Analize ukazuju da sve manje djece pješači do škole, a slična je situacija i s odraslima, koji gotovo nikada ne idu pješice do svojih radnih mjesta...
Opširnije

05.06.2018
Djelatnost školske medicine u radijskoj emisiji
Dana 29. svibnja 2018. na Radio Slatini gostovala je dr.med. Letica Ramljak Slavica, specijalista školske medicine u Virovitici, voditelj djelatnosti Školske medicine pri Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Od brojnih tema kojih su se gošća i voditeljica dotakli, ističemo rad i organizacija rada školske medicine u obliku preventivne, a ne kurativne medicine (od osnivanja Županijskih zavoda 1998.), sadržaja sistematskih pregleda pri upisu u prvi razred osnovne škole, kao i aktualnih tema: cijepljenje ili ne cijepljenje.
Kao što je jedna od prednosti mogućnost promoviranja i provođenja javno zdravstvene djelatnosti na velikom dijelu populacije (kao što je i cijepljenje) i ovakve radijske emisije su mogućnost zdravstvenog prosvjećivanja populacije u smislu korištenja već davno otkrivenih načina očuvanja zdravlja svakog čovjeka...
Opširnije

04.06.2018
Zdrav za 5 - završena edukacija učenika 8. razreda
Predavanjem održanim 25. svibnja 2018. u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Virovitica, završio je program edukacije učenika pod nazivom „0 promila“ u sklopu Nacionalnog preventivnog programa „Zdrav za 5“. Da podsjetimo, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije provodi dva modula navedenog programa s ciljem prevencije ovisnosti o alkoholu i drogama kod mladih.
Modul „0 promila“ namijenjen je učenicima 8. razreda Osnovnih škola. U školskoj godini 2017./2018. navedenim modulom obuhvaćeno je šest razrednih odjeljenja u Osnovnim školama: „Antun Gustav Matoš“ Čačinci, „Vladimir Nazor“ Virovitica, te „Vladimir Nazor“ Nova Bukovica. Predavanja je održala Maja Đurica Truhlaž, bacc. med. techn...
Opširnije

01.06.2018
Obilježen Svjetski dan nepušenja u Virovitičko-podravskoj županiji
U Virovitičko-podravskoj županiji već se niz godina obilježava Svjetski dan nepušenja (31. svibnja), a u tome svakako najveći doprinos daje Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Podršku ovim aktivnostima pruža i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.
Ove je godine Svjetski dan nepušenja u našoj županiji ponovno obilježen javnozdravstvenom akcijom pod nazivom „Udahni život zdravim plućima“, a ovoga je puta obilježavanje trajalo čak tri dana.
Jedan dio akcije bio je održan u četvrtak 31. svibnja 2018. godine, upravo na Svjetski dan nepušenja, i to biciklijadom po dijelu Virovitičko-podravske županije. Ova je biciklijada bila organizirana u suradnji s Klubom za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice, a temeljem dobrih iskustava iz proteklih godina koja su ove godine pretočena i u formalnu i ugovorenu suradnju. Start biciklijade bio je 31. svibnja 2018. godine u 10 sati kod fontane (nekadašnje robne kuće) u centru Virovitice. Ruta je bila duga 36 kilometara i išla je od Virovitice prema Rezovcu, Suhopolju, Gradini i Lukaču te je završila na Virovitičkim ribnjacima gdje je bila organizirana okrjepa za sve sudionike...
Opširnije

28.05.2018
Poziv građanima ususret obilježavanju Svjetskog dana nepušenja u našoj županiji
U Virovitičko-podravskoj županiji već se niz godina obilježava Svjetski dan nepušenja (31. svibnja), a u tome svakako najveći doprinos daje Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Podršku ovim aktivnostima pruža i Povjerenstvo za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.
Ove će godine Svjetski dan nepušenja u našoj županiji ponovno biti obilježen javnozdravstvenom akcijom pod nazivom „Udahni život zdravim plućima“, a ovoga će puta obilježavanje trajati čak tri dana.
Jedan dio akcije bit će održan u četvrtak 31. svibnja 2018. godine, upravo na Svjetski dan nepušenja, i to biciklijadom po dijelu Virovitičko-podravske županije. Ova se biciklijada organizira u suradnji s Klubom za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice, a temeljem dobrih iskustava iz proteklih godina koja su ove godine pretočena i u formalnu i ugovorenu suradnju...
Opširnije

14.05.2018
Siniša Brlas stručni je recenzent nove knjige poznatog stručnjaka Dubravka Klarića
Upravo je objavljena nova stručna knjiga našeg poznatog stručnjaka u području borbe protiv ovisnosti mr. krim. Dubravka Klarića pod nazivom „Droga: loš životni izbor“. Stručni recenzent ove knjige je i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
Navedeno pokazuje kako renomirani stručnjaci u našoj zemlji prepoznaju i potencijal stručne suradnje sa stručnjacima Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije...
Opširnije

08.05.2018
Nastavak provedbe Nacionalnog sustava praćenja komaraca u Virovitičko-podravskoj županiji
Temeljem inicijative Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na području cijele Hrvatske posljednjih dvije godine provodi se nacionalni monitoring invanzivnih vrsta komaraca kroz mrežu županijskih zavoda za javno zdravstvo. Tako će i ove godine Virovitičko-podravska županija sudjelovati u nastavku sustavnog praćenja komaraca koje obuhvaća put njihovog širenja, njihovo razmnožavanje i nastanjivanje na odabranim područjima.
Praćenjem brojnosti, vrsta i rasprostranjenosti dobivamo rezultate pomoću kojih možemo donositi pravovremene i valjane mjere dezinsekcije, a sve s ciljem smanjenja broja ovih napasnika i vektora zaraznih bolesti. Cilj provedbe nacionalnog monitoringa je istraživanje i praćenje invazivnih vrsta komaraca te prikupljanje podataka o zastupljenosti svih vrsta komaraca na području cijele Hrvatske u svrhu izrade karte rasprostranjenosti žarišta i izrade jedinstvene nacionalne baze podataka koja će se koristiti u svrhu izrade procjene rizika za vektorske zarazne bolesti...
Opširnije

30.04.2018
Suradnja Zavoda za javno zdravstvo s Klubom za ekspedicionizam i sport u promicanju zdravlja
Već niz godina Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u svojim preventivnim aktivnostima usmjerenima promicanju zdravlja surađuje s mnogim organizacijama civilnog društva (udrugama). Jedna od udruga s kojom Zavod za javno zdravstvo već godinama uspješno surađuje te zajednički organizira i provodi preventivne aktivnosti je Klub za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice. Ove je godine suradnja podignuta na još višu razinu pa je između Zavoda za javno zdravstvo i KEKS-a postignut i potpisan sporazum o međusobnoj suradnji u promicanju zdravih stilova življenja. Sporazum je potpisan u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u ponedjeljak 30. travnja 2018. godine u nazočnosti ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo prim. mr. sc. Miroslava dr. Venusa i psihologa Siniše Brlasa te predstavnika KEKS-a Ivana Fućkara i Gorana Jurkovića...
Opširnije

Stranica: 1 od 3

| 1 | 2 | 3 |

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 106 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije