Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
31.10.2018

U Šibeniku uspješno održan 121. Kongres Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

Na kongresu Udruge poslodavaca u zdravstvu koji je imao međunarodni karakter, tijekom dva dana rada okupilo se 450 sudionika, uključujući gotovo sve ključne aktere u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Ovogodišnji 121. Kongres po aktualnosti i važnosti tema, te međunarodnom sudjelovanju niza zdravstvenih dužnosnika i ekspertnih sudionika zasigurno predstavlja najvažniji zdravstveni skup u 2018. godini.

U radu navedenog skupa, kao dopredsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu RH, sudjelovao je i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus. Uz predstavnike sindikalnih i strukovnih udruga prim. Venus bio je sudionik Okruglog stola na temu aktualnog stanja u hrvatskom zdravstvu, kojega je vodio Mislav Togonal. Govorilo se o problemu nedostatka zdravstvenog kadra, posebice liječnika, ali i o stanju u javnom zdravstvu, te potrebi većeg ulaganja u prevenciju. Kao pozitivan primjer istaknuto je donošenje Nacionalnog plana prevencije raka koji je u izradi, a koji će obuhvatiti preventivne i kurativne postupke i mjere u borbi protiv malignih bolesti. Davanjem većeg značaja prevenciji, brojni problemi hrvatskog zdravstva (nedostatak sredstava, liste čekanja, stope bolovanja...), značajno bi se smanjili, naglasio je prim. Venus.

Zaključeno je kako je potrebno uvesti poticajne mjere radi zadržavanja liječnika na području RH, posebice u slabije razvijenim područjima. Stoga je Udruga pozvala i jedinice lokalne uprave i samouprave da se aktivno uključe u rješavanje ovog značajnog problema osiguravanjem navedenih poticajnih mjera, te kvalitetnijih uvjeta rada na svom području, kako za liječnike, tako i za ostalo medicinsko osoblje.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 113 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije