Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
30.08.2021

Održano predavanje za voditelje školskih preventivnih programa triju županija sjeverozapadne Hrvatske

U petak 27. kolovoza 2021. godine u Čakovcu je održan stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća voditelja Školskih preventivnih programa srednjih škola i učeničkih domova Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa skup je održan hibridnim modelom, a to znači da je dio sudionika neposredno bio nazočan na skupu, dok su ostali sudjelovali na daljinu (on-line).

Pozvani predavač na skupu bio je i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji je sudionicima održao predavanje na temu „Metodologija u pripremi i provedbi preventivnih aktivnosti i primjeri dobre prakse“.

Ovo je nova u nizu edukacija koje profesor Brlas već godinama održava za odgajatelje i stručne suradnike odgojno-obrazovnih ustanova na regionalnoj ili državnoj razini, i to u područjima rizičnih ponašanja mladih, psihologije ovisnosti i proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju mladih. Navedeni oblici stručne suradnje ujedno su i doprinos međusektorskoj suradnji javnozdravstvenog i odgojno-obrazovnog sustava u našoj zemlji, ali su i priznanje Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji na ovaj način uspješno provodi istraživačke, edukativne i preventivne aktivnosti i izvan granica Virovitičko-podravske županije.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 134 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije