Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
07.12.2015

Sudjelovanje na regionalnom koordinacijskom sastanku o međusektorskoj suradnji u području probacije

U petak 04. prosinca 2015. godine u prostorijama Probacijskog ureda u Bjelovaru održan je regionalni koordinacijski sastanak na kojemu su sudjelovali stručnjaci koji se bave prevencijom i suzbijanjem ovisnosti iz županijskih zavoda za javno zdravstvo i policijskih uprava u Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Povod sastanku bilo je obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Tema sastanka bilo je unapređivanje suradnje partnera u zajednici u području izvršavanja sigurnosnih mjera i posebnih obveza prema osobama uključenima u probaciju, osobito u vezi sa zadaćama probacije kod izvršenja pravomoćnih sudskih presuda osoba osuđenih za zloupotrebu droga.

Probacija je uvjetovana i nadzirana sloboda počinitelja kaznenog djela tijekom koje se provode postupci usmjereni na umanjenje rizika ponovnog počinjenja kaznenog djela. Njome se smanjuje broj osuđenika u zatvorima i na ovaj se način oslobađaju kapaciteti u kaznionicama, a osuđeniku se na uvjetnoj slobodi olakšava resocijalizacija i reintegracija u zajednicu, te pruža stručna pomoć. U tome smislu probacija je važan alat u tijeku tretmana i resocijalizacije ovisnika koji su uvjetno otpušteni iz zatvora, a važnu ulogu u ovom procesu imaju i zavodi za javno zdravstvo.

Ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije na ovom je regionalnom sastanku sudjelovao profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja.

 

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 123 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije