Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja
Novosti/Članci:

16.12.2021

Na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu održano stručno predavanje o ovisnostima i mentalnom zdravlju

Na samom završetku Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u srijedu 15. prosinca 2021. godine, profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kao gost predavač na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu održao je studentima psihologije predavanje na temu “Psihologija u prevenciji i suzbijanju ovisnosti i zaštiti mentalnog zdravlja”.

Ovo je tek posljednje u nizu predavanja profesora Brlasa na sveučilištima u našoj zemlji. Suradnja je započela još 2014. godine od kada je profesor Brlas održao niz predavanja o ovisnostima i mentalnom zdravlju studentima na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu i Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Gostovanja Siniše Brlasa kao predavača na cijenjenim hrvatskim sveučilištima rezultat su njegova bavljenja psihologijom ovisnosti i proaktivnom skrbi o mentalnom zdravlju već više od 20 godina, zbog čega je do sada dobio niz prestižnih priznanja i nagrada, uključujući nedavno i „Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva“, najprestižniju nagradu u psihologiji. Iskustva profesora Brlasa u prevenciji i suzbijanju ovisnosti jedinstvena su čak i izvan granica naše zemlje pa ih je profesor Brlas do sada imao priliku predstaviti i stručnjacima u Mađarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Stoga i ne čudi da je i na domaćim fakultetima prepoznata potreba da se stečena znanja i iskustva prenesu studentima pomažućih struka.

Pozivi da se održe predavanja na više domaćih i inozemnih sveučilišta odraz su tako i dugogodišnjeg stručnog rada u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, ali su također i još jedan od pokazatelja da Virovitičko-podravska županija ima vrsne stručnjake od kojih ostali mogu učiti.

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 80 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije