Služba za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
Novosti/Članci:

21.02.2022

Radionicama o vršnjačkom nasilju i slobodnom vremenu mladih Zavod za javno zdravstvo skrbi o mentalnom zdravlju mladih

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije već godinama u suradnji sa školama održava predavanja i radionice o rizičnim ponašanjima mladih, u širem kontekstu skrbi o mentalnom zdravlju mladih. Pojedine su aktivnosti usmjerene učenicima osnovnih škola, dok se druge provode u srednjim školama. Aktivnosti su obično interaktivne, što znači da su učenici aktivni sudionici, a kao pomoćno sredstvo koriste se i vodiči kojih je izdavač Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Tako se i u 2022. godini nastavlja ova već dobro ustrojena suradnja Zavoda i škola u Virovitičko-podravskoj županiji pa su u petak 18. veljače 2022. godine u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Nova Bukovica održane dvije radionice za učenike. Prva je bila vezana uz vršnjačko nasilje i bila je namijenjena učenicima petog i šestog razreda, a proveo ju je profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja. Drugu je radionicu vodio Miroslav dr. Venus, epidemiolog i ravnatelj Zavoda, a ova radionica na temu slobodnog vremena mladih i štetnosti pušenja duhanskih proizvoda bila je namijenjena učenicima sedmog i osmog razreda. Tom su prigodom učenicima podijeljeni i vodiči „Kroz život bez nasilja; deset protunasilnih poruka“ i „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ kojih je izdavač Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Vršnjačko nasilje i neodgovarajuće organizirano slobodno vrijeme mlade dovodi u stanje tjeskobe i stresa koji su osobiti izazov njihovom mentalnom zdravlju, a ponekad su povezani i sa zloupotrebom različitih sredstava ovisnosti (droga, alkohola, cigareta i sličnih). Stoga je ulaganje u prevenciju i suzbijanje vršnjačkog nasilja kao i u pomoć mladima da kvalitetnije organiziraju slobodno vrijeme posredno ulaganje i u prevenciju ovisnosti i oblik je skrbi o mentalnom zdravlju mladih.

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 84 - Prikaži sve >>>Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije