Služba za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
Novosti/Članci:

18.10.2022

Najava tribine o slobodnom vremenu mladih u Mjesecu hrvatske knjige i Europskoj godini mladih

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održat će javnu tribinu pod nazivom „Slobodno vrijeme mladih“. Tribina će biti dijelom programa Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica povodom Mjeseca hrvatske knjige, a u programu je u petak 28. listopada 2022. godine od 18 sati.

Gostovanja profesora Brlasa na javnim tribinama doprinos su javnozdravstvenom djelovanju usmjerenom prevenciji i suzbijanju rizičnih ponašanja, a istovremeno i afirmaciji zdravlja, osobito djece i mladih. Prethodnih godina na ovakav su način obrađene mnoge važne teme za mlade; od štetnosti djelovanja droga, pušenja duhanskih proizvoda, pijenja alkohola, ispitne tjeskobe, pa do važnosti organiziranja slobodnog vremena. Profesor Brlas konceptom se slobodnog vremena bavi dulje od 20 godina, i to u kontekstu zaštitnih i rizičnih činitelja za rast i razvoj mladih, istraživao je ovaj fenomen i objavljivao o tome stručne radove pa je stoga relevantan stručnjak u ovome području koje je pomalo društveno i znanstveno zapušteno.

Ovogodišnja tema o slobodnom vremenu mladih odabrana je stoga što je glavna tema Mjeseca hrvatske knjige posvećena mladima jer je upravo 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih. Mjesec hrvatske knjige (od 15. listopada do 15. studenoga) dobar je i uvod u obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15. studenoga do 15. prosinca).

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, KontaktPublikacije
Ukupan broj zapisa 84 - Prikaži sve >>>Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije