Služba za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
Novosti/Članci:

19.12.2022

Sudjelovanje na Hrvatskoj akademiji cjelovitog pristupa liječenju ovisnosti

Od 16. do 18. prosinca 2022. godine u Svetom Martinu na Muri održan je stručno-znanstveni skup pod nazivom "Hrvatska akademija cjelovitog pristupa liječenju ovisnosti".

Ovisnost je kronična recidivirajuća bolest mozga i često je cjeloživotni problem ovisnika. Ona je i javnozdravstveni i društveni problem koji ishodište ima u brojnim biološkim, psihološkim i socijalnim činiteljima i stoga se definira kao biopsihosocijalni problem. Slijedom ovih značajki ovisnosti u pristupu odvikavanju i liječenju uključuju se stručnjaci različitih pomažućih struka, osobito psihijatri i psiholozi. Stoga je ovaj skup okupio najznačajnije stručnjake koji se u našoj zemlji bave tretmanom i liječenjem ovisnika. Kroz brojne radionice stručnjaci su zajednički promišljali o najučinkovitijim pristupima odvikavanja i liječenja ovisnika i perspektivama interdisciplinarne suradnje.

Na Akademiji je sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 83 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije