Djelatnost za javno zdravstvo
Novosti/Članci:

21.06.2022

Prevencija raka vrata maternice u provedbi Programa ranog otkrivanja raka vrata maternice

Nedavno je objavljen „Priručnik za rad provoditelja i ostalih suradnika u ginekološkim programima probira“ u kojemu je jedan od autora doktor Miodrag Beneš, voditelj djelatnosti javnog zdravstva zavoda zajavno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko podravske županije.

Priručnikom se pruža pregled aktivnosti u području razvoja i provedbe NP-a ranog otkrivanja raka vrata maternice (RVM-a) u Hrvatskoj, daje primjer provedbe programa probira RVM-a u Engleskoj te prikazuje teme iz epidemiologije i prevencije raka vrata maternice. Namijenjen je ponajprije zdravstvenim djelatnicima koji provode postupke prevencije, dijagnostike i liječenja RVM-a (ginekolozima, citolozima, mikrobiolozima, koordinatorima programa, epidemiolozima, specijalistima javnozdravstvene medicine i sl.), ali i drugim stručnjacima, djelatnostima organizacija civilnog društva i ostalim suradnicima kojima je područje rada i/ili interesa prevencija RVM-a i zaštita zdravlja žena.

Hvala urednici prim. Tatjana Nemeth Blažić, dr. med. na odličnoj suradnji i također ostalim autorima.

Priručnik je dostupan na : https://necurak.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/11/Prirucnik-prevencija-raka-vrata-maternice_web.pdf

Miodrag Beneš, dr.med.
specijalist javnozdravstvene medicine

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 142 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije