Služba za mikrobiologiju
Radno vrijeme laboratorija te prijem pacijenata i uzoraka

Mikrobiološki laboratorij, sa pripadajućom čekaonom i prijemnim šalterom nalazi se u prizemlju zgrade Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije, Ljudevita Gaja 21, Virovitica

Za osobe sa invaliditetom postoji pristupna rampa koja omogućuje nesmetan pristup u prostor čekaonice i prostorije za uzimanje uzoraka Službe za mikrobiologiju.

Naručivanje pacijenata nije potrebno.

Izvanbolnički pacijenti pri dolasku u laboratorij dužni su ponijeti:

  • Valjanu pisanu uputnicu ili e-uputnicu (elektroničku, poslanu putem interneta od strane Vašeg liječnika opće medicine)
  • Zdravstvenu iskaznicu
  • Ukoliko imate i iskaznicu dopunskog osiguranja
  • Ukoliko uzorke prikupljate sami (urin, sputum, stolica) prethodno se možete informirati i dobiti upute o pravilnom uzimanju i transportiranju materijala do laboratorija.

Radno vrijeme laboratorija:
Ponedjeljak – petak: 7,00 – 19,00
Subotom: 7,00 – 15,00
Pauza: 10,00 – 10,30

Uzimanje i prijem uzoraka te izdavanje nalaza:
Ponedjeljak - petak 7:10 – 15.00

Vađenje krvi, uzorci urina (izuzev djece do 3 godine), sputuma:
ponedjeljak – petak: 7,00 – 10,00

Subotom samo hitni i bolnički uzorci: 7:10 – 14:00

Upute o prijemu i uzimanju uzoraka te informacije o vremenu završetka nalaza za pojedinu pretragu možete dobiti na prijamnom šalteru, putem telefona: 033/781–471, e-maila: , ili ovdje "upute za slanje i uzimanje uzoraka te u katalogu pretraga".

Služba za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije spojena je na Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske (CEZIH). Završeni i verificirani mikrobiološki nalazi šalju se elektronski, putem CEZIH-a liječniku PZZ koji je pretragu zatražio preko eUputnice.

Sve mikrobiološke pretrage koje su u domeni Službe za mikrobiologiju mogu se u našem laboratoriju obaviti i bez uputnice, uz naplatu tražene pretrage prema cjeniku Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije.

Politika Službe za mikrobiologiju za zaštitu osobnih podataka i informacija o pacijentu
Služba za mikrobiologiju ima pristup informacijama i podacima koji su potrebni za pružanje kvalitetne usluge svim svojim korisnicima. Podaci o pacijentima i provedenim pretragama dokumentirani su i arhivirani u laboratorijskom informacijskom sustavu (LIS), pri čemu je zajamčena povjerljivost informacija o pacijentima i sigurnost svih podataka. Pristup LIS-u ograničen je na ovlašteno osoblje, a svaki upis u LIS (upis pacijenta, rezultat pretrage i sl.) identificira osobu koja je izvršila upis.

Korisni linkovi:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije