Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
19.02.2021

Održano predavanje za odgajatelje i stručne suradnike učeničkih domova o proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju učenika

Naslovnica publikacijeU petak 19. veljače 2021. godine održan je stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća odgajatelja i stručnih suradnika za deset učeničkih domova u regiji. Skup je bio usmjeren skrbi o mentalnom zdravlju mladih odnosno učenika učeničkih domova. Pozvani predavač na skupu bio je i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji je sudionicima održao predavanje na temu „Važnost očuvanja mentalnog zdravlja djece i mladih; proaktivan pristup skrbi o mentalnom zdravlju“. Zbog epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa stručni je skup održan online.

Ovo je nova u nizu edukacija koje profesor Brlas već godinama provodi za odgajatelje ili stručne suradnike učeničkih domova na regionalnoj ili državnoj razini, i to u područjima rizičnih ponašanja mladih, psihologije ovisnosti i proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju. Pokazatelj ove bogate i uspješne suradnje Zavoda i učeničkih domova jest i zajednička provedba istraživanja o ispitnoj tjeskobi (kao prijetnji mentalnom zdravlju učenika) koja je rezultirala i objavom stručnog članka pod nazivom „Ispitna tjeskoba kod učenika učeničkih domova u Republici Hrvatskoj“ u prestižnom stručnom časopisu za teoriju i praksu odgoja i obrazovanja „Život i škola“.

Navedeni oblici stručne suradnje ujedno su i doprinos međusektorskoj suradnji javnozdravstvenog i odgojno-obrazovnog sustava u našoj zemlji, ali su i priznanje Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji na ovaj način uspješno provodi istraživačke, edukativne i preventivne aktivnosti i izvan granica Virovitičko-podravske županije.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 131 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije