Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
31.05.2021

Obilježen Svjetski dan nepušenja u Virovitičko-podravskoj županiji

U Virovitičko-podravskoj županiji i ove je godine obilježen Svjetski dan nepušenja koji se u svijetu obilježava 31. svibnja. Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije uz podršku Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije organizirao je stoga prigodne aktivnosti u okviru javnozdravstvene akcije pod nazivom „Udahni život zdravim plućima“.

Tako je u ponedjeljak 31. svibnja 2021. godine u Virovitici na Trgu bana Josipa Jelačića bio postavljen štand na kojemu su predstavnici Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja i Djelatnosti javnog zdravstva Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije zainteresiranim građanima objašnjavali rizike pušenja i prednosti nepušenja za zdravlje, a tom su prigodom podijeljeni i edukativni i informativni leci o mogućnosti uključivanja u škole nepušenja.

Osim toga, dan uoči Svjetskog dana nepušenja održana je i već tradicionalna biciklijada po dijelu Virovitičko-podravske županije, a koja je bila organizirana u suradnji s Klubom za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice. Članovi KEKS-a vozili su u nedjelju 30. svibnja 2021. godine rutom Virovitica-Križnica-Pitomača-Vukosavljevica-Virovitica i pritom su prolaznicima i mještanima dijelili letke o prednostima nepušenja, štetnosti pušenja i mogućnostima uključivanja u škole nepušenja.

Ovom se javnozdravstvenom akcijom željelo skrenuti pažnju javnosti na veliki javnozdravstveni problem štetne upotrebe duhanskih proizvoda, ohrabriti nepušače u nepušenju i potaknuti pušače na prestanak pušenja, kao doprinos skrbi o vlastitom zdravlju.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 131 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije