Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
05.07.2021

Aktivno sudjelovanje u nacionalnoj evaluaciji psihosocijalnog tretmana ovisnika o drogama

U petak 02. srpnja 2021. godine u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Osijeku je organiziran stručni skup stručnjaka koji se bave tretmanom ovisnika. Rad je bio organiziran u formi fokus grupe koja je evaluirala Smjernice za psihosocijalni tretman ovisnosti u zdravstvenom, socijalnom i zatvorskom sustavu. Stručnjaci su okupljeni u fokus grupu kako bi vodili stručnu diskusiju, te izrazili svoja iskustva, mišljenja i ideje o psihosocijalnom tretmanu klijenata, a sve s ciljem unaprjeđenja kvalitete skrbi o ovisnicima.

U radu fokus grupe na ovome je skupu aktivno sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji je s ostalim stručnjacima podijelio svoje 20-godišnje iskustvo u radu s ovisnicima. U radu ove fokus grupe sudjelovao je vrlo mali broj odabranih stručnjaka, samo njih petero iz cijele Slavonije, a profesor Brlas bio je jedini psiholog među njima i jedini stručnjak iz Virovitičko-podravske županije.

Psihosocijalni tretman neizostavni je dio u tretmanu ovisnika, a profesor Brlas ovim se područjem bavi već dulje od 20 godina te je u tome području napisao i više knjiga (izdvajaju se knjige „Savjetodavni rad s ovisnicima“ i „Komunikacija s ovisnicima“). Knjige se u elektronskom obliku mogu pronaći u virtualnoj knjižnici na www.zzjzvpz.hr.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 141 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije