Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
06.06.2022

Sudjelovanje na seminaru o savjetodavnom radu sa žrtvama nasilja u obitelji i nasilja nad ženama

Od 02. do 04. lipnja 2022. godine u Tuheljskim Toplicama održan je na trodnevni rezidencijalni seminar za članove i članice županijskih timova za suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, a u sklopu projekta „Zajedno protiv nasilja – savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja“. Nositelj projekta je Udruga S.O.S. iz Virovitice, a partner je Udruga „Pričalica“. Projekt je podržalo i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Seminar je ustvari bio trening komunikacijskih i ostalih stručnih vještina u pružanju pomoći žrtvama kaznenih djela iz djelokruga Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Izlaganja su održali vodeći domaći stručnjaci i predstavnici različitih institucija koji se u našoj zemlji aktivno trude unaprijediti sustav podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela. U Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije s problematikom nasilja u obitelji i nasilja nad ženama stručnjaci se najviše susreću prilikom provedbe sudskih mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Na ovom je skupu stoga sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji je ujedno i član Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u Virovitičko-podravskoj županiji. Profesor Brlas sudionike je upoznao s iskustvima u protokoliranju međusektorske suradnje dionika u Virovitičko-podravskoj županiji te je predstavio „Protokol međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“ kao primjer dobre prakse koji može poslužiti kao temelj i za protokoliranje suradnje dionika u tretmanu žrtava obiteljskog nasilja.

Sudjelovanje na ovoj edukaciji također je i doprinos suradnji Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije s udrugama civilnog društva u javnom interesu usmjerenom pomoći osobama koje su u riziku za zdravlje i život.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 149 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije