Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
31.10.2022

Održana javna tribina o slobodnom vremenu mladih u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održao je u petak 28. listopada 2022. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica javnu tribinu pod nazivom „Slobodno vrijeme mladih“. Povod je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada - 15. studenoga), a tema o slobodnom vremenu mladih odabrana je stoga što je glavna tema Mjeseca hrvatske knjige posvećena mladima budući da je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih.

Gostovanje profesora Brlasa na ovoj javnoj tribini doprinos je javnozdravstvenom djelovanju usmjerenom prevenciji i suzbijanju rizičnih ponašanja, a istovremeno i afirmaciji zdravlja djece i mladih. Godinama se na ovakav ili slične načine promoviraju i mnoge druge važne teme za mlade; od štetnosti djelovanja droga, pušenja duhanskih proizvoda, pijenja alkohola, ispitne tjeskobe, pa do važnosti organiziranja slobodnog vremena. Upravo se konceptom slobodnog vremena profesor Brlas bavi već dulje od 20 godina, i to u kontekstu zaštitnih i rizičnih činitelja za rast i razvoj mladih. Istraživao je ovaj fenomen i objavljivao o tome stručne radove pa je stoga relevantan stručnjak u ovome području koje je pomalo društveno i znanstveno zapušteno.

Mjesec hrvatske knjige (od 15. listopada - 15. studenoga) dobar je i uvod u obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15. studenoga - 15. prosinca).

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 149 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije