Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
19.11.2022

Održano gostujuće predavanje o ovisnostima na Sveučilištu u Slavonskom Brodu

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije gostovao je 17. studenoga 2022. godine kao pozvani predavač na Sveučilištu u Slavonskom Brodu. Ondje je na poziv rektora Sveučilišta studentima i profesorima održao stručno predavanje o rizicima za razvoj ovisnosti pod nazivom „Ovisnost: gdje se kriju opasnosti“.

Povod za predavanje potreba je Sveučilišta da se studentima i nastavnicima u Mjesecu borbe protiv ovisnosti (15. studenoga-15. prosinca) osvijeste rizici štetne zlouporabe sredstva ovisnosti i potakne ih se na usvajanje i njegovanje zdravih ponašanja. Siniša Brlas jedan je od vodećih domaćih stručnjaka u području prevencije i suzbijanja ovisnosti i jedan od vodećih stručnjaka u regiji u području psihologije ovisnosti te mu je rektor povjerio zadaću specifičnog educiranja studenata ovoga Sveučilišta. Ovo gostovanje profesora Brlasa na Sveučilištu u Slavonskom Brodu tek je posljednje u nizu predavanja profesora Brlasa na različitim sveučilištima u našoj i susjednim zemljama (u Zagrebu, Osijeku, Zadru, Pečuhu, Tuzli, Mostaru, Sarajevu, Novom Sadu…), a gostovanja kao pozvanog predavača na cijenjenim sveučilištima rezultat su njegova bavljenja psihologijom ovisnosti i proaktivnom skrbi o mentalnom zdravlju već gotovo 25 godina, zbog čega je do sada dobio niz prestižnih priznanja i nagrada, uključujući i „Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva“, najprestižniju nagradu u psihologiji. Bogata iskustva profesora Brlasa u prevenciji i suzbijanju ovisnosti jedinstvena su čak i izvan granica naše zemlje pa ih je profesor Brlas do sada zato i imao priliku predstaviti i stručnjacima u Mađarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Stoga i ne čudi da je i na domaćim sveučilištima prepoznata potreba da se njegova stečena znanja i iskustva prenesu studentima.

Pozivi profesoru Brlasu da održi predavanja na više domaćih i inozemnih sveučilišta odraz su ujedno i dugogodišnjeg stručnog rada u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, ali su također i još jedan pokazatelj da Virovitica i Virovitičko-podravska županija imaju vrsne stručnjake od kojih učiti mogu i sadašnji i budući stručnjaci.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 142 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije