Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
20.01.2023

Sudjelovanje u edukaciji o radu sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji

Od 17. do 19. siječnja 2023. godine u Donjoj Stubici je održana edukacija za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji. Edukacija je organizirana u okviru projekta „Centar za podršku, savjetovanje i osnaživanje“ kojega provodi Virovitičko-podravska županija u suradnji s projektnim partnerom Udrugom S.O.S. Virovitica. Izvoditelj ove edukacije bila je Ženska soba iz Zagreba.

U edukaciji je sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji je ispred Zavoda član Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u Virovitičko-podravskoj županiji.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije doprinosi prevenciji i suzbijanju nasilja u Virovitičko-podravskoj županiji najviše prilikom provedbe sudskih mjera liječenja od ovisnosti o alkoholu koje sudovi izriču osobama koje su pod utjecajem alkohola počinile nasilje u obitelji. Mjere se potom provode Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, što prvenstveno uključuje rad s počiniteljima, ali u određenoj mjeri i sa žrtvama nasilja u obitelji.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 145 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije