Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
10.05.2023

Održana osnivačka skupština Kluba liječenih alkoholičara Pitomača

Dana 9. svibnja 2023. godine, održana je osnivačka skupština Kluba liječenih alkoholičara Pitomača. Time je KLA Pitomača krenuo u registraciju kao samostalna udruga. Od početka ožujka ove godine klub je bio organiziran kao ogledni klub od strane Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, no u proteklom su se vremenu stvorili uvjeti da se klub osamostali i stekne pravnu osobnost.

Za predsjednika kluba izabran je Davor Tržić, za dopredsjednika Igor Babić, a za tajnicu Valerija Jakupec. Gospođa Jakupec kao i druge dvije socijalne radnice, Katarina Grahovac i Slavica Dikšić Trupina, terapeutkinje su koje će i dalje nastaviti djelovati u klubu zajedno s timom iz Službe za mentalno zdravlje ZZJZ VPŽ.

Na skupštini je kao gost bila prisutna i medicinska sestra Melita Takač koja je vodila Klub liječenih alkoholičara u Pitomači od samog osnutka 1982.godine sve do svog umirovljenja 2013.godine. Ona je prisutnima rado opisala kako je klub funkcionirao u tom periodu kada je brojio i preko 30-ak članova.

Svrha Kluba liječenih alkoholičara je pomoći oboljelima od alkoholne ovisnosti u uspostavljanju i održavanju apstinencije od uzimanja alkoholnih pića. Aktivnosti u klubu imaju za cilj rehabilitaciju i resocijalizaciju liječenih alkoholičara i članova njihovih obitelji u skladu s općim društvenim interesima.

Klub liječenih alkoholičara u Pitomači djeluje na adresi Gajeva 26 prvi kat, svaki utorak od 18 sati. Za dolazak nije potrebna uputnica, već dobra volja i spremnost za rad na sebi.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 149 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije