Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
26.05.2023

Gostovanje u emisiji Katoličke klasične gimazije u Virovitici

Uoči Svjetskog dana nepušenja koji se obilježava 31. svibnja 2023. godine profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije gostovao je u podcastu #LUXAJME medijske skupine Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici koji se emitira na Youtube kanalu škole.

Profesor Brlas je odgovarao na pitanja o štetnosti pušenja i prednostima nepušenja, višestrukim rizicima pušenja mladih, aktivnom i pasivnom pušenju, rezultatima provedenih istraživanja, zatim o preventivnim aktivnostima i promociji zdravlja. Osobito je naglašena štetnost pušenja mladih za njihovo zdravlje i obrazovno postignuće, ali i povećana opasnost kod pušača duhanskih i inih proizvoda od zloupotrebe i ostalih sredstava ovisnosti, osobito onih koja se također zloupotrebljavaju pušenjem (marihuane, sintetskih kanabinoida i sličnih). Najavljene su i javnozdravstvene aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana nepušenja.

Koristeći suvremene kanale komunikacije s mladima stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo nastoje postići što učinkovitiju promociju zdravlja mladih, u širemu kontekstu prevencije ovisnosti i proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 149 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije