Djelatnost za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja
Novosti/Članci:

15.11.2012

Slikovnica „Pružam ti ruku“ došla je u prave ruke – podijeljena je učenicima prvoga razreda osnovnih škola

U srijedu, 14. studenog 2012. godine u organizaciji Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko - podravske županije u Orahovici, Slatini i Virovitici održano je predstavljanje slikovnice „Pružam ti ruku“. Slikovnica je namijenjena najmlađima; djeci predškolskog i uzrasta i onima koji tek polaze u osnovnu školu. Uz kratko predstavljanje slikovnica je podijeljena predstavnicima svih razrednih odjela prvoga razreda iz svih osnovnih škola u Virovitičko - podravskoj županiji koje su doveli njihovi učitelji ili učiteljice.

Cilj je ove publikacije proširiti dosege preventivnih aktivnosti i na rani uzrast kako bi se u afirmativnom kontekstu djeci ukazalo na važnost nenasilnog rješavanja problema u životu. Slikovnica je pažljivo didaktički i metodički oblikovana i primjereno ilustrirana te se na primjeren način obraća najmlađima. Njome djeca uče o tome kako prepoznati nasilje u njegovim različitim pojavnim oblicima ali se uče i socijalnim vještinama nenasilnog rješavanja sukoba. Slikovnicu su vrhunski ilustrirali i grafički oblikovali u studiju Definicija iz Zagreba prema metodičkim i didaktičkim smjernicama Stručnoga savjeta kojega čine prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.

Izdavač slikovnice je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i ona je u elektronskom obliku dostupna na www.zzjzvpz.hr.

Ova je podjela ujedno u Virovitičko-podravskoj županiji označila i početak obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca.

profesor psihologije Siniša Brlas

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 67 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije