Djelatnost za javno zdravstvo
Novosti/Članci:

20.12.2019

Održana predavanja u sklopu projekta "Rokovi super junaci protiv pretilosti"

U sklopu projekta „Rokovi superjunaci protiv pretilosti“ (čija je svrha educirati djecu i mlade o opasnostima i posljedicama pretilosti za zdravlje u školama na području Virovitičko – podravske županije), Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko Podravske županije i udruga „Balans“ iz Osijeka u 11. i 12. mjesecu održali su predavanja djeci 1. – 8. razreda u osnovnim školama u Slatini (OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca), Orahovici ( OŠ Ivane Brlić Mažuranić), Virovitici (Katolička osnovna škola) i OŠ Gradina.

Svrha projekta je promicati zdravi način života utjecajem na životni stil i prehrambene navike djece, mladih i građana Virovitičko-podravske županije radi prevencije vaskularnih i drugih kroničnih oboljenja., stoga je predavanje je osmišljeno tako da bude prilagođeno mlađoj djeci (1-4. razred) i starijoj djeci (5-8. razred).

Djeca su educirana o zdravoj, uravnoteženoj prehrani, hranjivim tvarima u prehrani, dobrobitima fizičke aktivnosti i kako se sigurno igrati te negativnim posljedicama pretilosti na fizičko i mentalno zdravlje. Predavanje su održali zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo „ Sveti Rok „ Virovitičko podravske županije i Udruga Balans iz Osijeka.


Predavanje udruge „Balans“ u OŠ. Eugena Kumičića u Slatini


Djelatnik Zavoda; OŠ Eugena Kumičića u Slatini


Udruga „Balans“ u Orahovici


Predavanje djelatnice Zavoda u Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici


Predavanje djelatnice Zavoda u OŠ Gradina

U planu su daljna ista predavanja u ostalim školama u županiji. Odaziv djece je bio dobar u skladu sa očekivanjima i djeca su pokazala velik interes za predavanja.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 125 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije