Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
28.11.2012

Strip radionica za djecu i mlade iz Virovitičko-podravske županije kao doprinos prevenciji rizičnih ponašanja

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije i Osnovnom školom Vladimira Nazora u Virovitici organizirao je trodnevnu edukativnu radionicu u području vizualnih komunikacija pod nazivom Čaro´grada. Ovo je prva radionica u nizu koje je tema strip, a ostale su tematske cjeline ilustracija, crtani film i dizajn. Radionicu osmišljava i realizira Kulturni klub O'grada. Cilj je radionica pomoći djeci i mladima da razvijaju svoju maštu ali i percepciju što će im pomoći bolje opažati i pozitivne poruke koje se odašilju na različite vizualne načine. Radionice vode naš poznati strip crtač i umjetnik Davor Šunk a gošća je na radionici naša poznata spisateljica Silvija Šesto čiji su romani i u obaveznoj školskoj lektiri.

Navedena aktivnost neposredna je posljedica suradnje Davora Šunka na ranijim iznimno uspješnim izdavačkim projektima profesora Siniše Brlasa i primarijusa Miroslava Venusa iz Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. U nizu radionica sudjeluje i poznata i nagrađivana hrvatska spisateljica Silvija Šesto čija su djela i obvezna školska lektira te je na ovaj način koncept zaokružen kroz cjeloviti i djeci primjereni pristup. U suradnji granice koje nanovo pomiče Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije uvijek se ogleda stalno nastojanja vodećih stručnjaka iz Virovitičko-podravske županije da stručno usmjerenim aktivnostima kreiraju sigurno okruženje za mlade i pomognu djeci i mladima rast i razvoj kroz samozaštitno ponašanje. Zbog toga se sve više i sve češće koriste i mediji i forme bliske mladima. Moderan je to pristup kako bi se u različitim kontekstima postigli željeni učinci prevencije rizičnih ponašanja djece i mladih, a svakako je iskorak u odnosu na klasične i ne uvijek sasvim učinkovite oblike preventivnih aktivnosti.

Strip radionica održava se od 28. do 30. studenog 2012. godine u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Virovitici za učenike 7. ili 8. razreda iz svake osnovne škole u Virovitičko-podravskoj županiji i samo je jedna u nizu aktivnosti kojom se na području Virovitičko-podravske županije obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti.

profesor psihologije Siniša Brlas

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 117 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije