Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
23.05.2019

Gradski savjet mladih Grada Virovitice, Udruga Veranda i Zavod za javno zdravstvo organizirali „preventivni štand“ povodom Norijade

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije nastavlja s aktivnostima u okviru projekta pod nazivom „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti“ koji se u Virovitičko-podravskoj županiji provodi u 2018. i 2019. godini, a financira ga Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Partner Zavodu u ovome projektu je Udruga za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije „Veranda“, dok su suradnici u projektu Savjet mladih Virovitičko-podravske županije, Gradski savjet mladih Grada Virovitice i Gradski savjet mladih Grada Slatine.

Cilj je projekta osnaživanje samozaštitnih kapaciteta mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmacija njihova zdravlja po načelu „mladi educiraju mlade“. Stoga su i angažirani te koncem 2018. godine i educirani mladi edukatori iz savjeta mladih koji upravo započinju s preventivnim aktivnostima na terenu koje će potrajati do ljeta 2019. godine. Za potrebe navedenih aktivnosti Zavod za javno zdravstvo izradio je i tiskao i publikaciju pod nazivom „Mladi educiraju mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti; informacije, preporuke i savjeti stručnjaka za provedbu vršnjačke edukacije“ koja se dijeli mladima tijekom provedbe preventivnih aktivnosti.

Slijedom toga je u srijedu 22. svibnja 2019. godine Gradski savjet mladih Grada Virovitice u suradnji s Udrugom Veranda i Zavodom za javno zdravstvo organizirao štand ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica u okviru Norijade 2019. s ciljem da se mladima, a osobito maturantima, tijekom ove aktivnosti ukazuje na pojedina rizična ponašanja kojima su često izloženi upravo u ovakvim i sličnim situacijama. Mladima su dijeljene edukativne publikacije i leci, a imali su mogućnost i posebnim uređajem izmjeriti i razinu ugljičnog monoksida u izdahu, a to je podatak koji ukazuje kolika je sposobnost krvi da opslužuje tijelo kisikom, presudno važnim činiteljem za zdravlje i život.

Ova suradnja pokazuje kako se ustrajnim naporima u prevenciji kroz suradnju različitih dionika mogu osmisliti i provesti kvalitetne i inovativne preventivne aktivnosti usmjerene zaštiti zdravlja.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 120 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije