Fotogalerija

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja 1. listopada 2016. godine, Slatina

01.10.2016

Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije i Grad Slatina u suradnji s Turističkom zajednicom grada Slatine i Atletskim klubom Slatina te uz sponzorstvo Uniqa osiguranja i Agencije paun organizirali su javno zdravstvene aktivnosti pod nazivom „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“ povodom obilježavanja Svjetskog dana hodanja pod sloganom „Živjeti zdravo“ koje su se održale u Slatini, Park 136. brigade.
Svim sudionicima koji su se odazvali, njih više od 350, bile su podijeljene prigodne majice te okrjepa za hodanje rutom od 5 km po užem centru grada Slatine.
Obnašateljica dužnosti županice Virovitičko-podravske županije gđa. Sanja Bošnjak otvorila je akciju i sama sudjelujući u šetnji sa sugrađanima do je ravnatelj Zavoda prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus napomenu da su ovakve aktivnosti jedan vid borbe protiv smanjivanja udjela kardiovaskularnih bolesti.
Za najmlađe i djecu bile su organizirane interaktivne radionice koje su osmislile članice Društva Naša djeca Slatina.
Također je svim zainteresiranim sudionicima udruga Nutricionizam Balans iz Osijeka pružala savjete u vezi zdrave prehrane i pravilne tjelovježbe, te pokazivali tjelovježbe najmlađima i djeci kroz interaktivne radionice.
Djelatnici Doma zdravlja Virovitičko podravske županije su zainteresiranima mjerili krvni tlak i razinu šećera u krvi, dok su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu osim pratnje u slučaju intervencije za šetače educirali prisutne sudionike simulacijama postupka reanimacije.
U akciju su također bile uključene brojne sportske udruge, Policija koja je osiguravala hodnju, volonteri Crvenog križa sa torbicama za prvu pomoć, učenička zadruga Slatina sa besplatnom podjelom džema od zelenih rajčica bogatih antioksidansom koji štiti srce, kao i brojni drugi.


Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije