Služba za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
Novosti/Članci:

18.07.2022

Aktivno sudjelovanje u Istraživačkoj ljetnoj školi na Sveučilištu u Zadru

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije sudjelovao je ove godine kao pozvani predavač u Istraživačkoj ljetnoj školi u Zadru.

Istraživačka ljetna škola projekt je u organizaciji krovne udruge studenata psihologije u Hrvatskoj „Psihomnia“. Radi se o petodnevnom događaju tijekom kojega studenti slušaju predavanja, sudjeluju u radionicama i rade s mentorima na svojim istraživačkim radovima i projektima. Potom svoje radove prezentiraju na stručnim i znanstvenim skupovima. Na ovakav način budući psiholozi i psihologinje razvijaju istraživački duh te usvajaju praktične i za budući rad važne vještine i znanja. U tome ih podučavaju vrsni psiholozi iz prakse, stručnjaci koji su se dokazali u svojemu stručnom radu. Stoga je i prepoznat potencijal stručnoga rada profesora Brlasa koji se bavi psihologijom ovisnosti i jedan je od vodećih stručnjaka u ovome području primijenjene psihologije u Hrvatskoj, ali i u regiji.

Ove se godine Istraživačka ljetna škola održavala se na Sveučilištu u Zadru od 11. do 15. srpnja, a glavna tema bila je ‘‘(Raz)umom protiv zabluda: psihologija modernog društva’’.

Ovo je gostovanje u Istraživačkoj ljetnoj školi tek posljednje u nizu predavanja profesora Brlasa na različitim sveučilištima u našoj i susjednim zemljama. Gostovanja Siniše Brlasa kao pozvanog predavača na cijenjenim sveučilištima rezultat su njegova bavljenja psihologijom ovisnosti i proaktivnom skrbi o mentalnom zdravlju već gotovo 25 godina, zbog čega je do sada dobio niz prestižnih priznanja i nagrada, uključujući i „Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva“, najprestižniju nagradu u psihologiji. Iskustva profesora Brlasa u prevenciji i suzbijanju ovisnosti jedinstvena su čak i izvan granica naše zemlje pa ih je profesor Brlas do sada imao priliku predstaviti i stručnjacima u Mađarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Stoga i ne čudi da je i na domaćim sveučilištima prepoznata potreba da se njegova stečena znanja i iskustva prenesu studentima.

Pozivi profesoru Brlasu da održi predavanja na više domaćih i inozemnih sveučilišta odraz su ujedno i dugogodišnjeg stručnog rada u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, ali su također i još jedan pokazatelj da Virovitica i Virovitičko-podravska županija imaju vrsne stručnjake od kojih učiti mogu i sadašnji i budući stručnjaci.

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt


Publikacije
Ukupan broj zapisa 84 - Prikaži sve >>>Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>


Poruke:Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije