Služba za javno zdravstvo
Novosti/Članci:

04.04.2022

Obilježen 26. dan narcisa u Virovitičko – podravskoj županiji

U petak 1.4. u sklopu prevencije ranog otkrivanja raka dojke Djelatnost javnog zdravstva Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko podravske županije obilježio je u gradu Slatini takozvani 26. dan narcisa.

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Slatina, njihovim ravnateljom Vladimir Jelenčićem i marljivim učenicima, ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ i Lige protiv raka Virovitičko - podravske županije doktor Miodrag Beneš sudjelovao je na radio Slatina te poticao žene da se odazovu na nacionalne preventivne programe ranog otkrivanja raka dojke putem mamografskih pregleda.

Velika većina raka dojke koja se otkrije putem tih pregleda je u ranoj fazi te ima puno bolje preživljenje naspram onih koji se okriju koji već daju neke simptiome (kvržica u dojci, bol, uvučena bradavica, iscjedak, koža kao kora naranče, uvećani limfni čvorovi pod pazuhom...)

Na više lokacija Gradsko društvo Crvenog križa Slatina je dijelilo brošure Zavoda te tradicionalne narcise kao simbol borbe protiv raka dojke i potporu oboljelim ženama.

Zahvaljujemo se svim uključenima na suradnji te se nadamo da će se svijest o ovoj teškoj bolesti i i odaziv na mamografske preglede povećati.

Miodrag Beneš, dr.med.
specijalist javnozdravstvene medicine

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 149 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije