Služba za javno zdravstvo
Novosti/Članci:

28.09.2023

Najavljen stručni skup i šahovski turnir u sklopu obilježavanja svjetskog dana zaštite mentalnog zdravlja

U petak 8.9.2023., dr. Miodrag Beneš, specijalist javnozdravstvene medicine i voditelj službe za javno zdravstvo sudjelovao je u radio emisiji Pitomog radija u Pitomači gdje je najavio stručni skup u svezi zaštite mentalnog zdravlja i zatvoreni klubski šahovski turnir.

  • Dana 7.10.2023. u 10:30 h u prostorijama Tehnološkog inovacijskog centra u Virovitici (Matije Gupca 78, 33000 Virovitica) biti će održano otvaranje stručnog skupa u svezi zaštite mentalnog zdravlja. Na njoj će sudjelovati uvaženi predavači iz mnogih struka; psihijatri, psiholozi, liječnici obiteljske i socijalni radnici iz okolnih županija. Tribina je otvorena za javnost te se nadamo velikom odazivu na ove zanimljive teme.
  • Isti dan u isto vrijeme na istom mjestu započeti će treći (sad već tradicionalni) šahovski turnir na kojemu će nastupiti najbolja 4 šahista iz svakog kluba iz prijateljskih klubova iz nekoliko županija. Pozivamo sve zainteresirane a posebeno roditelje s djecom da dođu gledati turnir gdje će se natjecati i mnoga djeca. Nadam se da će se tako i zainteresirati za ovaj iznimno popularan i natjecateljski sport.

O važnosti i mnogobrojnim prednostima šaha u prevenciji očuvanja mentalnog zdravlja pričano je u emisiji i pričati će se i na tribini.

Važno je napomeniti da Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije je prvi od institucija RH koji je počeo koristiti ovu divnu staru igru i olimpijski sport kao jedan od novih alata zdravstvenog promicanja zdravlja.

Zahvaljujemo se svima pokroviteljima i medijima koji će poslušati, promovirati i naučiti nešto novo na predavanjima te doći poduprijeti ovaj izuzetno natjecateljski šahovski turnir.

Miodrag Beneš, dr.med.
specijalist javnozdravstvene medicine

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 149 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije