Služba za javno zdravstvo
Novosti/Članci:

15.04.2024

Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok proveo akciju mjerenja tlaka i glukoze u krvi za policijske službenike i djelatnike Policijske uprave virovitičko-podravske

U organizaciji Službe za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, a u suradnji sa Patronažnom službom Doma zdravlja, Županije virovitičko-podravske i Policijske uprave virovitičko-podravske povodom Svjetskog dana zdravlja provedena je akcija namijenjena policijskim službenicima i djelatnicima Policijske uprave virovitičko-podravske. Akcija se provodila tijekom nekoliko dana 8.-12. travnja u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj na kojoj je sudjelovao zamjenik načelnika policijske uprave Nenad Križić i suradnici, te Policijskim postajama Virovitica, Pitomača, Slatina i Orahovica. Tom prigodom su patronažne sestre kontrolirale krvni tlak i glukozu u krvi, a djelatnici Službe za javno zdravstvo su upoznali djelatnike o Nacionalnim preventivnim programima ranog otkrivanja raka debelog crijeva, raka dojke i vrata maternice, te pluća.

Ovogodišnji moto Svjetskog dana zdravlja je „Moje zdravlje, moje pravo!“, čime se želi naglasiti kako zdravlje nije isključivo odsutnost bolesti i iznemoglosti, već stanje cjelokupnog blagostanja, te da svaki pojedinac ima pravo na pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, edukaciji i informacijama. Cilj navedene aktivnosti je skrb za policijske službenike i djelatnike, koji nesebično skrbe o žiteljima županije, te povećanje javnozdravstvene svijesti o kardiovaskularnim bolestima i dijabetesu, te potrebi redovitog uključivanja u Nacionalne preventivne programe ranog otkrivanja raka.

Izvor: Policijska uprava virovitičko-podravska

Maja Đurica Truhlaž, univ.mag.med.techn.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije