Služba za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
Novosti/Članci:

09.03.2023

Održana edukacija roditelja učenika osnovne škole o slobodnom vremenu djece i mladih

Profesor Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održao je 08. ožujka 2023. godine predavanje na temu „Važnost organizacije slobodnog vremena za rast i razvoj mladih“ roditeljima učenika šestog razreda na zajedničkom roditeljskom sastanku u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Virovitica. Nastavak je to suradnje Zavoda s odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji u aktivnostima koje su usmjerene prevenciji rizičnih ponašanja mladih te afirmaciji njihova zdravlja.

Slobodno vrijeme mladih tema je koja je često prisutna među stručnjacima, ono može biti izvorom i zaštitnih i rizičnih činitelja za rast i razvoj mladih, pa se onda o ovoj temi nastoje zainteresirati i roditelji i učitelji, a osobito djeca i mladi. Virovitičko-podravska županija učinila je i korak dalje kada je na temelju istraživanja rizičnih ponašanja mladih provedenog u našoj županiji pokrenut projekt i istoimeni vodič za mlade „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“, a ova aktivnost traje već dulje od 15 godina.

Predavanje profesora Brlasa roditeljima učenika doprinos je javnozdravstvenom djelovanju usmjerenom prevenciji i suzbijanju rizičnih ponašanja, a istovremeno i afirmaciji zdravlja djece i mladih. Godinama se na ovakav ili slične načine promoviraju i mnoge druge važne teme za mlade; od štetnosti djelovanja droga, pušenja duhanskih proizvoda, pijenja alkohola, ispitne tjeskobe, kockanja mladih pa do važnosti organiziranja slobodnog vremena. Upravo se konceptom slobodnog vremena profesor Brlas bavi već dulje od 20 godina, i to u kontekstu zaštitnih i rizičnih činitelja za rast i razvoj mladih. Istraživao je ovaj fenomen i objavljivao o tome stručne radove pa je stoga relevantan stručnjak u ovome području za koje se ponekad čini da je neopravdano zapostavljeno.

Brzi linkovi:
Arhiva novosti, Aktivnosti, Edukacija, Publikacije, Fotogalerija, Kontakt

Publikacije
Ukupan broj zapisa 88 - Prikaži sve >>>


Letci - Prikaži sve >>>


Plakati i posteri - Prikaži sve >>>Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije