Služba za javno zdravstvo
Novosti/Članci:

02.05.2024

ODRŽANA JAVNOZDRAVSTVENA AKCIJA HODANJA I MJERENJA PARAMETARA IZ KRVI

Javnozdravstvena akcija, koju su organizirali Udruga Dijabetes Klub Tip 1 (dr.Andrašević) uz suradnju s Zavodom za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, voditeljem Službe za javno zdravstvo dr. Benešom, zatim ravnateljom Zavoda, prim.dr.sc. Miroslavom Venusom te Tenom Venus bacc.sanit.ing., uspješno je provedena 27. travnja 2024. u planinarskom domu Jankovac.

Sudionici su podvrgnuti detaljnim mjerenjima glukoze u krvi, krvnog tlaka te oksigenacije prije i poslije planinarenja na ruti Ivačka glava. Osim toga, održano je i kratko predavanje dr. Ivana Andraševića o regulaciji dijabetesa nakon fizičke aktivnosti. Ti parametri će poslužiti kao korisni podaci za istraživanje. Sudionici su se također zabavili i podružili, a nakon planinarenja organizirana je okrijepa s roštiljem. Uz sve to, sudionici su uspješno osvojili vrh Ivačka glava visok 913 metara.

Ova akcija je jedan od primjera suradnje Službe za javno zdravstvo s mnogobrojnim udrugama na području Virovitičko – podravske županije.

Hvala dr. Andraševiću na promociji zdravlja i nadamo se daljnoj suradnji.

Miodrag Beneš, dr. med. spec. javnozdravstvene medicine

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije