Novosti iz Zavoda
15.11.2023

Nazočnost obilježavanju 20 godina rada Udruge Ne-ovisnost iz Osijeka

U utorak 14. studenoga 2023. godine u Osijeku je održana svečanost povodom obilježavanja 20 godina djelovanja Udruge za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost iz Osijeka. Udruga Ne-ovisnost jedna od najvažnijih karika u lancu psihosocijalne rehabilitacije liječenih ovisnika u našoj zemlji, a potencijal suradnje odavno je prepoznat i od stručnjaka Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (u terapijsku zajednicu Udruge upućivani su i klijenti Zavoda), tako da stručnjaci Zavoda imaju dugu i učinkovitu suradnju s ovim iznimno važnim dionikom međusektorske suradnje u borbi protiv ovisnosti.

Na ovoj je svečanosti bio nazočan i profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Profesor Brlas dugogodišnji je suradnik Udruge Ne-ovisnost; sudjelovao je aktivno u edukaciji stručnjaka ove Udruge te u razvoju njihovog programa terapijske zajednice, a predsjednik Udruge Tomislav Mišetić na poziv profesora Brlasa sudjelovao je na simpoziju o ovisnostima na netom završenoj konferenciji psihologa u Zagrebu.

Međusektorska suradnja dionika u borbi protiv ovisnosti pretpostavka je interdisciplinarne suradnje stručnjaka, a ova je suradnja pretpostavka učinkovite borbe protiv ovisnosti i važna je ne samo na županijskoj, nego i na svim ostalim razinama djelovanja.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije