Novosti iz Zavoda
01.02.2024

Profesor Siniša Brlas koautor je novog sveučilišnog nastavnog priručnika o mentalnom zdravlju

Filozofski fakultet Sveučilišta u Osijeku stručnoj javnosti predstavlja novi sveučilišni nastavni priručnik o mentalnom zdravlju „Psihologija u skrbi za mentalno zdravlje“. Jedan od autora priručnika je i profesor psihologije Siniša Brlas, uz sveučilišnu profesoricu Gorku Vuletić i psihologinju Enu Kantor. Ovo je jedinstveni priručnik u regiji koji prati suvremene trendove u području zdravstvene psihologije, specifično u području skrbi o mentalnom zdravlju. Stručnoj će javnosti biti predstavljen na Filozofskom fakultetu u Osijeku u četvrtak 8. veljače ove godine.

Osobita je čast iskazana profesoru Brlasu time što je uključen u autorski tim, ali to i ne čudi ako se zna da je on jedan od društveno najaktivnijih hrvatskih psihologa i stručnjak u području mentalnog zdravlja. Objavio je niz knjiga u području proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju i jedan je od psihologa koji su u Hrvatskoj još 2010. godine pokrenuli jedinstveni projekt „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“. Također je već godinama gost predavač na Filozofskom fakultetu u Osijeku, ali i mentor studentima na praksi, pa je na ovaj način jako lijepo zaokružena njihova uspješna suradnja.

Osim toga, Siniša Brlas je dobitnik i najvažnijih nagrada za svoj stručni rad: visokog priznanja Hrvatskog psihološkog društva „Marulić; Fiat Psychologia“ koje je dobio za osobito vrijedan doprinos razvitku i promicanju hrvatske primijenjene psihologije, priznanja Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske za suradnju s probacijskim sustavom, a kruna je njegove karijere „Psihologijska nagrada Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva“ za 2020. godinu koju je dobio kao najprestižnije javno priznanje za svoj stručni rad i za osobito vrijedan doprinos razvitku psihologije kao struke.

Siniša Brlas je voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, a sve navedeno pokazatelj je kako Zavod za javno zdravstvo ima vrsne stručnjake koji ostvaruju postignuća na najvišoj akademskoj razini.

Siniša Brlas, profesor psihologije
voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u
Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije