Novosti iz Zavoda
08.03.2023

Prvi sastanak oglednog Kluba liječenih alkoholičara u Pitomači

Dana 7.3.2023. održan je prvi sastanak oglednog Kluba liječenih alkoholičara u Pitomači. Osnivanje Kluba potaknuto je od strane Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ te je stoga definiran kao ogledni klub Službe za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda.

S obzirom na stalno prisutan problem alkoholizma u ovom podneblju (kao i drugdje), stvorila se ideja o revitalizaciji Kluba. Cilj rada Kluba je pomoći osobama s problemom u kontroli pijenja što duže održati apstinenciju, pomoći im u traženju zdravijih načina življenja te da uz pomoć grupe u Klubu shvate vrijednost grupa u svom neposrednom životnom okruženju.

Osobit je naglasak na tercijarnoj prevenciji, tj. uključivanju obitelji i osnaživanju zdravih načina komunikacije u obitelji te se stoga preporuča da na sastanke uz apstinente dolaze i njihovi članovi obitelji.

Na jučerašnjem prvom sastanku uz apstinente su bile prisutne buduće terapeutkinje socijalne radnice Katarina Grahovac, Slavica Dikšić- Trupina i Valerija Jakupec, a kao predstavnici ZZJZ VPŽ med. tehničar Tomislav Šokec i dr.sc.Sanea Mihaljević, psihijatar.

Sastanci Kluba odvijat će se u prostoru Doma zdravlja Pitomača na prvom katu svaki utorak od 18 sati. Za dolazak nije potrebna uputnica niti bilo kakva preporuka, već dobra volja, spremnost za napredovanje i suradnju.

Sve detaljnije informacije o radu Kluba moguće je dobiti na telefon 781-420 svaki radni dan u periodu od 12 do 14h.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije