Novosti iz Zavoda
24.08.2023

U Virovitičko-podravskoj županiji provedena edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika o mentalnozdravstvenoj pismenosti

Tijekom studenoga 2019. godine u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu održana je edukacija edukatora o mentalnozdravstvenoj pismenosti u programu PoMoZi Da (koji je dio projekta „Živjeti zdravo“), a kojega provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo. U ovoj je edukaciji ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije sudjelovao profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje.

Slijedom provedene edukacije edukatora, ove je godine u Virovitičko-podravskoj županiji održana i edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika kojom će se unaprijediti njihova zdravstvena pismenost u području mentalnog zdravlja djece i mladih. Edukaciju su provele certificirane edukatorice Nataša Major i Ivana Širac, a provedena je od 21. do 23. kolovoza 2023. godine u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Virovitici, i to nakon što je profesor Brlas prikupio podatke o zainteresiranim sudionicima edukacije i preuzeo ulogu da medijski promovira ovaj program u našoj županiji.

Ova aktivnost primjer je uspješne interdisciplinarne i međusektorske suradnje u području proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju, osobito djece i mladih.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije