Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
24.10.2023

Održana radionica i posjeta polaznika radionice mikrobiološkom laboratoriju

Suradnjom ZZJZ „SV.Rok“ VPŽ i Gradske knjižnice Virovitica, u sklopu projekta „Higijena“ u petak 06.10.2023. u prostorijama Dječjeg odjela Gradske knjižnice u Virovitici održana je radionica s polaznicima uzrasta od 3 do 6 godina. Upoznali smo se s temeljnim načelima osobne higijene, zašto je ona bitna za naše zdravlje te koje posljedice djelovanja bakterija, virusa i drugih uzročnika bolesti mogu utjecati na naše zdravlje ukoliko istu ne provodimo redovito i pravilno. Osvjestili smo i važnost zdrarve prehrane i pravilno pripremljene hrane.

Uvod radionice poslužio je kao platforma za nadogradnju teme u vidu posjeta polaznika radionice mikrobiološkom laboratoriju koji je reliziran u ponedjeljak, 23.10.2023.g. gdje su polaznicima radionice, na djeci primjeren i zanimljiv način pripremljeni preparati za mikroskopiranje. Također, polaznici radionice su vidjeli kako neki mikroorganizmi ukoliko npr. ne peremo ručice rastu na mikrobiološkim podlogama i kako neki „ljekići“ djeluju u spriječavanju bolesti. Ponovili smo koliko je važno kada i koliko često prati ruke, održavati higijenu usne šupljine, tijela i kose.

Ovakvim pristupom i učenjem podigli smo razinu svjesti o važnosti higijene i preventivnoj brizi za zdravlje. Potaknuli smo znatiželju, odnosno učinili ovakav vid edukacije vrlo zanimljivim, na obostranu radost i zadovoljstvo.

Helena Eškinja, mag.med.lab.diagn.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 149 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije