Novosti Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije
13.11.2023

Višestruko aktivno sudjelovanje na jubilarnoj konferenciji psihologa u Zagrebu

Profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije aktivno je sudjelovao na 30. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa koja je od 8. do 11. studenoga 2023. godine održana u Zagrebu.

Konferencije psihologa među najvažnijim su stručnim skupovima psihologa i ostalih suradničkih struka u našoj zemlji te okupljaju vrlo veliki broj sudionika, kako psihologa, tako i suradničkih struka.

Ove je godine održana 30. godišnja konferencija hrvatskih psihologa, a ujedno se njome obilježio i veliki jubilej povodom 70 godina djelovanja Hrvatskog psihološkog društva. Održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji je osobno otvorio konferenciju. Dva velika jubileja okupila su i najistaknutije hrvatske psihologe u Programski odbor konferencije, a veliku čast i privilegiju biti među njima dobio je i profesor Siniša Brlas, tako da je ovo ujedno i Zavodu veliko priznanje za stručni i predani rad psihologa.

Osim toga, profesor Brlas imao je i trostruko aktivno sudjelovanje na ovoj konferenciji: osmislio je, organizirao i vodio simpozij „Interdisciplinarni i međusektorski kontekst borbe protiv ovisnosti“ koji je okupio više stručnjaka iz različitih resora, predstavio je i svoju posljednju knjigu u području proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju „Malim koracima do cilja“ te je moderirao jednu TED Talks aktivnost.

Navedeni simpozij o ovisnostima obuhvatio je sljedeće teme i izvoditelje:

  1. Mjesto i uloga psihologije u borbi protiv ovisnosti (Siniša Brlas)
  2. Obrasci uporabe sredstava ovisnosti u općoj populaciji Republike Hrvatske (Renata Glavak Tkalić, Josip Razum, Ines Sučić, Anja Wertag)
  3. Problematično i zdravo intenzivno igranje videoigara: podaci iz kvalitativnog istraživanja na adolescentima (Josip Razum)
  4. Ovisnost o kockanju – razvoj i implementacija psihosocijalnih intervencija (Dora Dodig Hundrić)
  5. Uloga terapijskih zajednica u tretmanu ovisnosti (Tomislav Mišetić)
  6. Zamor suosjećanja i sagorijevanje kod stručnjaka u području tretmana ovisnosti tijekom pandemije COVID-19 (Bruno Škovrlj, Renata Glavak Tkalić)

Profesor Brlas jedan je od najistaknutijih hrvatskih psihologa, iznimno je društveno angažiran u aktivnostima od javnog značaja, a osobito je zaslužan za razvoj psihologije ovisnosti kojom se bavi više od 20 godina. Za svoj je stručni rad dobio niz važnih priznanja i nagrada, uključujući i „Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva“, najprestižniju i vrlo rijetku nagradu u psihologiji za osobito vrijedan doprinos struci.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 149 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije