Novosti iz Zavoda
05.07.2024

Na državnom skupu Agencije za odgoj i obrazovanje predstavljen model prevencije vršnjačkog nasilja koji provodi Zavod za javno zdravstvo

U srijedu 3. srpnja 2024. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu održan je državni stručni skup za učitelje i nastavnike u odgojno-obrazovnom sustavu. Skup su zajednički organizirali Sveučilišni odjel za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta i državna Agencija za odgoj i obrazovanje. Na ovome je skupu kao jedan od predavača bio pozvan i profesor psihologije i specijalist kliničke psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Profesor Brlas održao je predavanje o modelu prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja koji se pod nazivom „Kroz život bez nasilja“ već godinama uspješno provodi u Virovitičko-podravskoj županiji u kojoj je i razvijen. Sudionicima skupa tom je prigodom predstavljena i nova knjiga profesora Brlasa „Kroz život bez nasilja - vodič za prevenciju vršnjačkog nasilja kao rizika za mentalno zdravlje i ovisnost mladih“ (izdavač je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije).

U kontekstu interdisciplinarnog i međusektorskog povezivanju dionika i transfera znanja i iskustava u okviru vrlo osjetljive i društveno važne problematike, vrlo je vrijedno kada se preventivni modeli koje osmišljavaju stručnjaci našeg županijskog Zavoda prepoznaju kao primjeri dobre prakse i izvan granica naše županije. Osim toga, ovo sudjelovanje profesora Brlasa na stručnom skupu na državnoj razini pokazuje kako Virovitičko-podravska županija i Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije imaju prepoznate i cijenjene stručnjake koji mogu na najvišoj stručnoj i akademskoj razini stvoriti dodanu vrijednost promociji zdravlja i svojim iskustvima i znanjima pomoći u prevenciji rizičnih ponašanja djece i mladih.

Siniša Brlas, profesor psihologije i specijalist kliničke psihologije

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije