Novosti iz Zavoda
26.04.2023

Zavod za javno zdravstvo s partnerima nastavlja u zajednici provoditi edukaciju o štetnosti pijenja alkohola

Preventivni program „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ koji se od 2021. do 2023. godine provodi u Virovitičko-podravskoj županiji u trećoj je i završnoj godini provedbe. Uključuje složenu, ali uspješnu suradnju više resora te civilnog sektora. Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji je nositelj programa u mrežu suradnje uključio je i službenike Policijske uprave Virovitičko-podravske, voditelje školskih preventivnih programa u osnovnim i srednjim školama naše županije te stručnjake udruženja klubova liječenih alkoholičara (UKLA) iz Virovitice i Slatine koja su i partneri u programu. Cilj programa je osnažiti samozaštitne kapacitete mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmaciji zdravlja osvješćivanjem rizika od pijenja alkoholnih pića, ali ujedno osnažiti i međusektorsku i interdisciplinarnu suradnju dionika, kao zalog učinkovite prevencije.

Slijedom planiranih aktivnosti u programu u utorak 25. travnja 2023. godine u prostoru Općine Pitomača održana je edukacija sudionika iz Pitomače i okolice o štetnosti djelovanja alkohola na zdravlje, ponašanje i sigurnost u prometu. Edukaciju su proveli pedagoginja Jasna Čupen ispred partnera (UKLA Virovitica) i psiholog Siniša Brlas iz Zavoda za javno zdravstvo (koji je i voditelj ovoga programa, a provodi i stručnu pomoć i podršku u navedenim edukacijama).

Program „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ osmišljen je u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, financiran je od strane Ministarstva zdravstva i usklađen je s Europskim standardima kvalitete u provedbi preventivnih aktivnosti.

Voditelj programa Siniša Brlas, prof.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije