Novosti iz Zavoda
30.11.2023

U Studentskom domu Virovitica održana tribina o mentalnom zdravlju mladih

Teškoće s mentalnim zdravljem kod velikog se broja ljudi pojavljuju već u njihovoj mlađoj životnoj dobi, a čak petina djece i mladih ima neke teškoće s mentalnim zdravljem. Stoga je prevencija mentalnih poremećaja u ranoj životnoj dobi koju još nazivamo i proaktivnom skrbi o mentalnom zdravlju zalog boljeg mentalnog zdravlja kasnije u životu, a ulaganje u mentalno zdravlje mladih ujedno je i ulaganje u bolje mentalno zdravlje cjelokupne populacije.

Slijedom toga je u Studentskom domu Virovitica 28. studenoga 2023. godine održana tribina za studente pod nazivom „Malim koracima do cilja“. Tribinu je vodio profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Profesor Brlas studente je potaknuo na promišljanje o tome kako se donose odluke u životu i što upravlja našim ponašanjem, zatim kako postavljati ostvarive ciljeve u životu i što se događa kada se ciljevi ne mogu ostvariti. Temelj rasprave bila je posljednja knjiga profesora Brlasa o mentalnom zdravlju pod nazivom „Malim koracima do cilja“ koja je i zamišljena kao vodič za bolje samorazumijevanje kako bismo ostali „normalni“ i sačuvali svoje mentalno zdravlje, jer bez dobrog mentalnog zdravlja nema ni dobrog općeg zdravlja.

Nastavak je ovo suradnje Zavoda za javno zdravstvo i Studentskog doma Virovitica koja je započela otvaranjem Studentskog doma prije nekoliko godina. Na ovaj način stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije daju svoj aktivan doprinos očuvanju zdravlja mladih.

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 153 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije