Novosti iz Zavoda
08.03.2024

U Gradskoj knjižnici Požega profesor Siniša Brlas održao javno predavanje o novim ovisnostima

U srijedu 6. ožujka 2024. godine u Gradskoj knjižnici Požega održano je javno predavanje pod nazivom „Novo vrijeme, nove ovisnosti“. Predavač je bio profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Novo vrijeme i suvremeni način života donose i nove izazove, kako za mlade, tako i za društvo u cjelini. Mladi su skloni eksperimentiranju, osobito u razdoblju puberteta i adolescencije, a to je eksperimentiranje vrlo rizično ponašanje ako su u pitanju sredstva ovisnosti. Odrasli su često „korak iza“ mladih i jako je važno da i oni imaju točne i pravovremene informacije o rizicima kojima su mladi izloženi. Stoga je Gradska knjižnica Požega osmislila projekt pod nazivom „Znanjem do zdravlja“ u okviru kojega poziva poznate hrvatske stručnjake iz različitih područja javnoga zdravlja da educiraju javnost, a kada je u pitanju problematika vezana uz ovisnosti profesor Brlas prepoznat je kao renomirani domaći stručnjak u ovome području.

Ovdje se radi o važnom i korisnom transferu znanja i iskustava stečenih u našoj županiji, u susjedne županije, što pokazuje kako Virovitičko-podravska županija i Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije imaju prepoznate i cijenjene stručnjake koji mogu stvoriti dodanu vrijednost promociji zdravlja i prevenciji i izvan granica naše županije.

Siniša Brlas, profesor psihologije
voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u
Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije