Novosti iz Zavoda
15.03.2024

Vlastite modele prevencije ovisnosti Zavod za javno zdravstvo uspješno primjenjuje i u susjednim županijama

Ovisnost ne poznaje granice, pa tako ni županijske, stoga je iskustva u prevenciji i suzbijanju ovisnosti koja nastanu u nekom kraju naše zemlje vrlo često moguće primijeniti kao primjere dobre prakse i u nekom drugom području.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije dulji niz godina uspješno razvija i primjenjuje preventivne modele u Virovitičko-podravskoj županiji, osobito one koje se provode u suradnji sa školama (ovisnost o drogama, alkoholu, kockanju, vršnjačko nasilje, slobodno vrijeme mladih), a ove su aktivnosti prepoznate i izvan županijskih, pa i državnih granica. Stručnjaci Zavoda tako na poziv škola provode ove aktivnosti i u susjednim županijama, osobito u Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji s kojima već postoji iskustvo višegodišnje suradnje.

Posljednji primjer međuresorne i međužupanijske suradnje su predavanje i radionica koje je u srijedu 13. ožujka 2024. godine u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara Virje (u Koprivničko-križevačkoj županiji) održao profesor Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Prvo je za učenike održana radionica o slobodnom vremenu mladih, a potom je za učitelje održano predavanje o novim ovisnostima, prema obrascu kako to profesor Brlas provodi i u Virovitičko-podravskoj županiji.

Suradnja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i odgojno-obrazovnih ustanova u susjednim županijama pokazatelj je kako se iskustva i znanja u provedbi preventivnih i zaštitnih aktivnosti iz Virovitičko-podravske županije prepoznaju i izvan granica naše županije, a stručni kapaciteti naših stručnjaka tako su još više u funkciji prevencije i promicanja zdravlja građana, osobito djece i mladih.

Siniša Brlas, profesor psihologije
voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u
Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije

e-Knjižnica Zavoda:

Ukupan broj zapisa 154 - Prikaži sve >>>


Izdvajamo:


Zadnji članci:
Zadnje novosti:

Osnovni podaci:
  • Ljudevita Gaja 21, 33000 Virovitica
  • OIB: 76860791838
  • tel: +38533727031
  • fax: +38533781401

© Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko - podravske županije